Harry Potter: Wizards Unite / Τίτλοι τέλους στις αρχές του 2022

Περίληψη: Παίζεις ακόμα Harry Potter: Wizards Unite; Σε περίπου 3 μήνες από τώρα, η Niantic βάζει τέλος στη λειτουργία του AR παιχνιδιού για smartphones.

Πίσω από το εξαιρετικά επιτυχημένο Pokémon GO κρύβεται η Niantic. Η εταιρία ανάπτυξης, μετά την τεράστια απήχηση που γνώρισε το AR Pokémon game για smartphones προχώρησε στη δημιουργία και άλλων AR παιχνιδιών που βασίζονται σε δημοφιλείς κόσμους. Δεν γίνεται όλα να έχουν την ίδια επιτυχία όμως. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και το Harry Potter: Wizards Unite, το οποίο θα σταματήσει σύντομα τη λειτουργία του.

Το Harry Potter: Wizards Unite κυκλοφόρησε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια πριν, τον Ιούνιο του 2019, για Android και iOS. Το παιχνίδι φέρνει τον κόσμο του Harry Potter στην πραγματικότητα και σε βάζει σε ρόλο μάγου που προσπαθεί με τα ξόρκια του να αντιμετωπίσει διάφορα μαγικά πλάσματα που έχουν εισχωρήσει στον κόσμο μας.

Τελικά το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας Harry Potter δεν έγινε όσο δημοφιλές περίμεναν οι δημιουργοί του και έτσι η Niantic αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του. Το οριστικό τέλος του Harry Potter: Wizards Unite έρχεται στις 31 Ιανουαρίου 2022, ενώ από τις 6 Δεκεμβρίου 2021 η Niantic θα αφαιρέσει το παιχνίδι από τα Apple App Store και Google Play Store και Samsung Galaxy Store.

Για τους παίχτες που απολαμβάνουν ακόμα το παιχνίδι, η Niantic ανακοίνωσε μερικές αλλαγές στο gameplay που θα το κάνουν ακόμα πιο διασκεδαστικό μέχρι την οριστική διακοπή του. Μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν 11 διαφορετικά events, οι επιβραβεύσεις του παιχνιδιού θα αυξηθούν, ο χρόνος που απαιτείται για τη δημιουργία φίλτρων μειώνεται στο μισό, χρήσιμα αντικείμενα θα εμφανίζονται στο χάρτη πολύ πιο συχνά, και πολλά ακόμα.

Μπορεί το κοινό του Harry Potter: Wizards Unite να μην ήταν ποτέ το ίδιο με αυτό του Pokémon GO, αλλά είμαστε σίγουροι πως πολλοί είναι οι μάγοι και οι μάγισσες από όλο τον κόσμο στους οποίους θα λείψει το AR παιχνίδι της Niantic.