Hello Moto! Το Motorola RAZR επέστρεψε ως αναδιπλούμενο smartphone!

Περίληψη: Το θρυλικό RAZR επιστρέφει στην αγορά από τη Motorola. Η σύγχρονη διαθέτει αναδιπλούμενη οθόνη, οπότε έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το original μοντέλο!

Πριν το iPhone, πριν τα Android, πριν τα smartphone γενικότερα, υπήρχαν πολλά και διαφορετικά σχέδια συσκευών. Ένα από αυτά ήταν και τα flip τηλέφωνα, με το δημοφιλέστερο όλων το θρυλικό Motorola RAZR, που κυκλοφόρησε το 2004. Οι μεγάλες οθόνες, που επικρατούν σήμερα στα smartphone, εξαφάνισαν από την αγορά τα flip phones, όμως χάρη στις αναδιπλούμενες οθόνες ετοιμάζεται η επιστροφή τους. Η Motorola αξιοποίησε τη foldable τεχνολογία, για να παντρέψει το παλιό με το καινούργιο, δημιουργώντας το Motorola RAZR του 2019, το οποίο έχει παρόμοιο σχεδιασμό με το πρώτο RAZR και κρύβει μια αναδιπλούμενη οθόνη μόλις ανοίξεις το καπάκι.

Η οθόνη καλύπτει όλη την εσωτερική πλευρά και έχει διαγώνιο 6,2’’. Η ανάλυσή της είναι 2142×876 και η αναλογία πλευρών 21:9. Είναι κατασκευασμένη από πλαστικό και η τεχνολογία της είναι OLED, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσει το πάνελ να διπλώσει στη μέση. Όταν το Motorola RAZR είναι κλειστό η οθόνη δεν είναι προσβάσιμη, οπότε η Motorola έχει τοποθετήσει μια δεύτερη οθόνη στο εξωτερικό της συσκευής, ακριβώς όπως και στο original RAZR. Η δεύτερη οθόνη είναι διαγωνίου 2,69 ιντσών και έχει ανάλυση 800x600.

Η μεγάλη διαφορά του Moto RAZR, σε σχέση με άλλα foldable τηλέφωνα, κρύβεται στον μηχανισμό αναδίπλωσης, ο οποίος εξασφαλίζει το ασφαλές κλείσιμο της οθόνης. Αντί για ένα τυπικό δίπλωμα στη μέση, η Motorola έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό, ο οποίος κλείνει μέσα του την οθόνη χωρίς να την διπλώνει. Η οθόνη κάνει μια μεγάλη καμπύλη αλλά δεν «σπάει» στη μέση, όπως φαίνεται και στην εικόνα παραπάνω.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι τα τυπικά ενός mid προς high-end smartphone. Επεξεργαστής της συσκευής είναι ο Snapdragon 710 και υπάρχουν ακόμα 6GB RAM και 128GB χωρητικότητας. Η βασική κάμερα της συσκευής είναι 16MP ενώ εσωτερικά υπάρχει μια selfie κάμερα με ανάλυση 5MP. Τα χαρακτηριστικά συμπληρώνει η σχετικά μικρή μπαταρία των 2150mAh.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει το 2020 στις ΗΠΑ και για την ώρα δεν ξέρουμε αν θα έρθει και στην Ελλάδα. Μετά την παρουσίαση του, πάντως, είμαστε πολύ πιο αισιόδοξοι για το μέλλον των foldable smartphone!