Huawei smartphones: Κορυφαίες επιδόσεις χάρη στους Kirin επεξεργαστές!

Περίληψη: Οι επεξεργαστές της Huawei προσφέρουν υψηλή απόδοση σε κάθε εύρος τιμής. Τα οκταπύρηνα μοντέλα Kirin «τρέχουν» τα πάντα απροβλημάτιστα!

Το όνομα Kirin πάει χέρι-χέρι με το όνομα Huawei εδώ και αρκετά χρόνια. Οι επεξεργαστές Kirin φτιάχνονται από την ίδια την εταιρεία και έτσι θα τους βρεις στα περισσότερα smartphone της. Τα «θηρία», όπως ο Kirin 990, ξεχωρίζουν για τη δύναμή τους, όμως δεν είναι ανάγκη να πας σε ναυαρχίδα, για να εκμεταλλευτείς την ταχύτητα των οκταπύρηνων επεξεργαστών.

Ο Kirin 710, για παράδειγμα, το οκταπύρηνο chipset που βρίσκεται στο Huawei P30 Lite, προσφέρει τέσσερις πολύ δυνατούς πυρήνες Cortex A73, οι οποίοι τρέχουν στα 2,2GHz. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις πυρήνες Cortex A53, χρονισμένοι στο 1,8GHz, οι οποίο αναλαμβάνουν τις πιο απλές λειτουργίες και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Για γρήγορη απόδοση δεν φτάνει μόνο ο επεξεργαστής φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει και η μνήμη RAM, η οποία στην περίπτωση του Huawei P30 Lite φτάνει τα 4GB.

Ο Kirin 710F είναι μια μικρή... ανανέωση του 710 και έχει ελάχιστες διαφορές. Τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως ταχύτητα επεξεργαστή και GPU, είναι τα ίδια ακριβώς, οπότε δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές στην απόδοση. Ένα κινητό όπως το Huawei P Smart Z, που χρησιμοποιεί τον Kirin 710F, θα «τρέχει» το ίδιο καλά με ένα smartphone με Kirin 710. Αν είσαι σε δίλλημα μεταξύ Huawei P30 Lite και P Smart Z, δεν χρειάζεται να «κολλήσεις» στον επεξεργαστή. Άλλοι παράγοντες, όπως η μπαταρία και η κάμερα, κάνουν τις συσκευές να ξεχωρίζουν μεταξύ τους.

Στην περίπτωση που θέλεις οπωσδήποτε κάτι ταχύτερο, γιατί απολαμβάνεις το mobile gaming ή κάνεις βαριά χρήση του κινητού, και πάλι δεν είναι απαραίτητο να πας σε Huawei ναυαρχίδα, για να βρεις αυτό που ψάχνεις. Για την ακρίβεια, σε ναυαρχίδα πρέπει να πας, αλλά δεν χρειάζεται να είναι η πιο πρόσφατη. Το Huawei P20 με τον Kirin 970 επεξεργαστή είναι ακόμα ταχύτερο από smartphone με τον Kirin 710. Οι οκτώ πυρήνες του είναι χρονισμένοι ψηλότερα, διαθέτει γρηγορότερη GPU, και, χάρη στην αυξημένη επεξεργαστική ισχύ, μπορεί να καταγράψει και 4K βίντεο.

Με έναν οκταπύρηνο Kirin επεξεργαστή είσαι σίγουρος ότι θα έχεις ικανοποιητική απόδοση όποιο Huawei smartphone κι αν επιλέξεις. Έλα σε ένα κατάστημα Public ή επισκέψου το public.gr, για να βρεις το νέο σου Huawei που θα τρέχει… με χίλια!