Η LG αποχωρεί από την παγκόσμια αγορά smartphone

Περίληψη: Μία μάλλον προδιαγεγραμμένη πορεία έφτασε στο τέλος της. Η LG αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του τμήματος smartphone έπειτα από μακροχρόνια αρνητική απόδοση.

Η LG είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών παγκοσμίως. Από τις προτάσεις της ξεχωρίζουν συσκευές όπως οι OLED τηλεοράσεις και οι οικιακές συσκευές. Για μεγάλο διάστημα η LG ήταν ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές και στο χώρο των smartphone. Η πορεία του τμήματος αυτού, όμως, ήταν συνεχώς καθοδική τα τελευταία χρόνια και έτσι η εταιρία αποφάσισε στο οριστικό κλείσιμό του.

Σε πολλές αγορές, όπως και η ελληνική, τα smartphone της LG είχαν σταματήσει να κυκλοφορούν επίσημα. Με αυτή την κίνηση η LG αποχωρεί πλήρως από την αγορά των κινητών τηλεφώνων σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις αγορές που υπάρχουν ακόμα τα LG smartphone αυτά θα συνεχίζουν να είναι προς πώληση για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ η Κορεάτικη εταιρία υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για κάποια από τα μοντέλα της και στο μέλλον.

Το οριστικό κλείσιμο του mobile τμήματος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου της φετινής χρονιάς. Ο βασικότερος λόγος που αναφέρει η ίδια η LG ως αιτία της αποχώρησής της είναι ο έντονος ανταγωνισμός της κατηγορίας. Η έξοδος από την αγορά των smartphone θα επιτρέψει στην LG να εστιάσει σε τομείς όπως εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων, διασυνδεδεμένες συσκευές, έξυπνα σπίτια, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και σε πλατφόρμες και υπηρεσίες, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας. Η τεχνογνωσία της LG στην αγορά του mobile δεν θα «χαθεί» τελείως καθώς η εταιρία θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογίες για κινητές συσκευές, απλά δεν θα κατασκευάζει τα δικά της smartphone.

Αυτό σημαίνει πως το πολλά υποσχόμενο rollable smartphone που ετοίμαζε η LG θα παραμείνει ένα concept και δεν θα κυκλοφορήσει επίσημα. Η LG μας είχε συνηθίσει σε καινοτομίες στα smartphone, αλλά αυτό δεν την βοήθησε να βγει κερδισμένη σε βάθος χρόνου. Η εταιρία ήλπιζε να καταφέρει να κάνει κερδοφόρο το τμήμα κινητών μέσα στο 2021, αλλά τελικά αποφάσισε να αποχωρήσει πλήρως από αυτό.