Η Nokia ανακοίνωσε το G50, ένα οικονομικό 5G smartphone

Περίληψη: Το Nokia G50 είναι ένα νέο οικονομικό 5G smartphone από τη Nokia, το οποίο μόλις ανακοινώθηκε. Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα συσκευή στο άρθρο που ακολουθεί.

Η νεότερη προσθήκη στη γκάμα συσκευών της Nokia είναι το G50. Το νέο smartphone είναι το πιο ισχυρό μοντέλο στη νέα σειρά “G” και θα εξοπλίζεται ακόμα και με 5G, κάτι το οποίο δεν προσφέρεται στα Nokia G10 και Nokia G20.

Το νέο smartphone της Nokia μπορεί να συνδεθεί σε δίκτυα 5ης γενιάς χάρη στον Snapdragon 480 επεξεργαστή, ο οποίος είναι η πιο οικονομική 5G πρόταση της Qualcomm. Ο επεξεργαστής αυτός παρέχει δύο ισχυρούς πυρήνες Cortex-A76 με ταχύτητα 2.0GHz και έξι πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας Cortex-A55 με ταχύτητα 1,8GHz, ενώ το 5G modem είναι το Χ51. Από πλευράς RAM, το Nokia G50 θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 4 ή 6GB και ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι αντίστοιχα 64 ή 128GB.

Το Nokia G50 εξοπλίζεται με μεγάλη οθόνη 6,82ʺ με ανάλυση HD+ και μέγιστη φωτεινότητα που φτάνει τα 450 nits. Η μεγάλη οθόνη σημαίνει πως υπάρχει αρκετός χώρος εσωτερικά για μεγάλη μπαταρία. Στο G50 αυτή έχει χωρητικότητα 5.000mAh και φορτίζει στα 18W. Πλήρης είναι και η συνδεσιμότητα της νέας συσκευής καθώς προσφέρει Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, NFC, όλα τα συστήματα εντοπισμού που μπορεί να χρειαστείς για πλοήγηση (GPS, Galileo και BeiDou) και ραδιόφωνο FM. Και η ενσύρματη σύνδεση θα σε καλύψει απόλυτα. Η φόρτιση γίνεται μέσω θύρας USB-C, ενώ υπάρχει ακόμα και θύρα ακουστικών 3,5 χιλιοστών.

Το σύστημα της κύριας κάμερας του Nokia G50 διαθέτει 3 αισθητήρες. Ο βασικός είναι ένας wide με ανάλυση 48MP, ενώ υπάρχουν επίσης ένας ultra-wide αισθητήρας 5MP και ένας αισθητήρας βάθους με ανάλυση 2MP. Στην μπροστά πλευρά της συσκευής, στην κορυφή βρίσκεται ο selfie αισθητήρας με ανάλυση 8MP. Εκεί εντοπίζεται και μία από τις καινοτομίες του Nokia G50. Η selfie κάμερα διαθέτει σταθεροποίηση στο βίντεο, οπότε μένεις πάντα μέσα στο κάδρο κατά τη διάρκεια βίντεο κλήσεων. Επίσης, η selfie camera διαθέτει το Super night selfie mode το οποίο σε βοηθά να βγάλεις καλύτερες selfie σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Το νέο smartphone της Nokia θα κυκλοφορήσει με την έκδοση Android 11 προεγκατεστημένη. Ως μέλος της οικογένειας συσκευών “G”, το Nokia G50 θα λάβει αναβαθμίσεις Android για δύο χρόνια και αναβαθμίσεις ασφαλείας για τρία.

Στις 6 Οκτωβρίου η Nokia έχει προγραμματίσει ένα event οπότε σύντομα περιμένουμε την ανακοίνωση και άλλων νέων συσκευών. Για όλα τα νεότερα μείνε συντονισμένος στο Public Blog.