Η Sony ανακοίνωσε τα Xperia 1ii και Xperia 10ii!

Περίληψη: Δύο νέα smartphone παρουσίασε η Samsung παρά την ακύρωση της MWC. Οι νέες συσκευές είναι από τις πιο πλήρεις στις κατηγορίες τους - πάμε να τις γνωρίσουμε!

Μπορεί η φετινή WMC να ακυρώθηκε, τελικά, αλλά η προγραμματισμένη -και πολυαναμενόμενη- παρουσίαση συσκευών Sony διεξήχθη κανονικά. Αντί για την Βαρκελώνη, βέβαια, η αποκάλυψη των νέων μοντέλων έγινε διαδικτυακά. Όπως και να έχουν τα πράγματα, έχουμε να συζητήσουμε για νέες συσκευές, οπότε ας μη χάνουμε άλλο χρόνο, πάμε να τις γνωρίσουμε!

Η Sony ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα smartphone, ένα mid-range και ένα flagship. Η ναυαρχίδα είναι το Sony Xperia 1ii (αποκαλείται και Sony Xperia 1 mark 2) και μαζί παρουσιάστηκε και το Sony Xperia 10ii. Το Xperia 1ii διαδέχεται το περσινό Xperia 1, ενώ το Xperia 10ii είναι ο διάδοχος των Xperia 10 και Xperia 10 Plus. Οι νέες συσκευές τον ίδιο βασικό σχεδιασμό, έχουν όμως βελτιωθεί σημαντικά.

Ξεκινώντας από το Sony Xperia 1ii, βλέπουμε πως η συσκευή θα εξοπλίζεται με τον Snapdragon 865, 8GB RAM και 128GB ROM, χαρακτηριστικά αρκετά αναμενόμενα. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν η επιστροφή της θύρας ακουστικών, η οποία χαιρόμαστε πολύ που έκανε την επανεμφάνισή της. Από τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά εντυπωσιακή φαίνεται και η οθόνη, καθώς σε μέγεθος μόλις 6,5 ιντσών καταφέρνει να χωρέσει ένα πάνελ ανάλυσης και τεχνολογίας OLED. Η οθόνη έχει λόγο πλευρών 21:9, όπως και όλα τα τελευταία smartphone Sony.

Κάτι ακόμα που δεν περιμέναμε, αλλά συμπεριλαμβάνεται στο Sony Xperia 1ii, είναι η ασύρματη φόρτιση, ένα χαρακτηριστικό που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε Sony συσκευές. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4.000mAh και εκτός της ασύρματης φόρτισης, γεμίζει γρήγορα μέσω ενός φορτιστή 18W ο οποίος συνδέεται μέσω θύρας USB Type-C.

Φέτος η Sony φαίνεται να έδωσε μεγάλη σημασία και στην απόδοση της κάμερας, με το βασικό σύστημα αποτελείται από 3 αισθητήρες. Ο κύριος είναι ο Sony IMX555 ανάλυσης 12MP με διάφραγμα f/1.7, μέγεθος πίξελ 1,8μm και OIS. Επιπλέον υπάρχουν δυο ακόμα αισθητήρες 12MP. Ο πρώτος είναι ultra-wide και ο δεύτερος telephoto. Η selfie κάμερα είναι ανάλυσης 8MP.

Περνάμε τώρα και στο Xperia 10ii, το οποίο χρησιμοποιεί κι αυτό OLED οθόνη, κάτι που πρώτη φορά βλέπουμε σε smartphone Sony αυτή της κατηγορίας. Η οθόνη είναι λίγο μικρότερη (6 ίντσες) με λόγο πλευρών 21:9 και η ανάλυση της είναι 2520×1080.

Το «μυαλό» της συσκευής είναι εδώ ο Qualcomm Snapdragon 665, ο οποίος συνοδεύεται από 4GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Και στο Xperia 10ii συναντάμε παρόμοιο setup κάμερας, με 3 αισθητήρες. Ο κύριος είναι στα 12MP, ενώ οι telephoto και ultra-wide κάμερες έχουν ανάλυση 8MP. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 3.600mAh και μπορεί να φορτίσει γρήγορα, αλλά όχι ασύρματα.

Η Sony δεν επιβεβαίωσε την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων της συσκευών αλλά περιμένουμε πως πολύ σύντομα τα νέα smartphone θα γίνουν διαθέσιμα!