Ίσως δεν υπάρξει Qualcomm Snapdragon 865+ φέτος

Περίληψη: Πληροφορίες από την Κίνα κάνουν λόγο για μία διαφορετική προσέγγιση από την Qualcomm φέτος. Η εταιρία φαίνεται πως δεν θα κυκλοφορήσει Plus έκδοση του Snapdragon 865.

Το 2019 η Qualcomm αποφάσισε να διαφοροποιήσει το πρόγραμμά της, ανακοινώνοντας τον Snapdragon 855+, μία δυνατότερη έκδοση του flagship επεξεργαστή της. Η νέα αυτή έκδοση έκανε την εμφάνισή της σε πολλά gaming smartphone καθώς προσέφερε βελτιωμένη απόδοση γραφικών. Παρά την φαινομενικά επιτυχημένη πορεία του 855+ όμως η τακτική αυτή δεν θα συνεχιστεί και το 2020 σύμφωνα με φήμες.

Οι πληροφορίες έρχονται από πηγή που όντως θα μπορούσε να έχει γνώση επί του θέματος. Συγκεκριμένα, ο Wan Zhiqiang, Chief Marketing Officer της Meizu, μέσα από post του στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo δήλωσε πως η Qualcomm δεν θα κυκλοφορήσει Snapdragon 865+ έκδοση του κορυφαίου της chip. Πέρα από αυτό όμως δεν μοιράστηκε καμία επιπλέον πληροφορία.

Ίσως η Qualcomm δεν έχει λόγο να ανανεώσει τον flagship επεξεργαστή της στα μέσα του κύκλου ζωής του, καθώς ο Snapdragon 865 είναι ήδη το ταχύτερο mobile SoC που μπορεί να βρεις κανείς σε Android smartphone. Συσκευές όπως τα νέα Xiaomi Mi 10 μπορούν με ευκολία να εκτελέσουν πολύπλοκες διεργασίες όπως η καταγραφή 8K βίντεο, οπότε ένα refresh ίσως να μην είναι αναγκαίο.

Ακόμα κι αν η πληροφορία αποδειχτεί λανθασμένη, και η Qualcomm παρουσιάσει τελικά τον Snapdragon 865+, δεν θα εκπλαγούμε καθόλου. Ο Snapdragon 855+ δεν είναι το μόνο παράδειγμα ανανέωσης από την Qualcomm. Στο παρελθόν η εταιρία είναι παρουσιάσει chipset όπως ο Snapdragon 801 ή o Snapdragon 821, τα οποία ήταν πολύ μικρές αναβαθμίσεις επάνω σε υπάρχοντα προϊόντα.

Αν τελικά υπάρχει ο Snapdragon 865+ στα σχέδια της Qualcomm τότε περιμένουμε πως θα παρουσιαστεί κατά το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Μέχρι τότε, μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να μαθαίνεις όλα τα νεότερα!