Έφτασαν τα νέα TCL series 30!

Περίληψη: Η νέα σειρά κινητών της TCL κυκλοφόρησε και φέρνει νέες δυνατότητες και αυξημένες επιδόσεις σε ένα άκρως δελεαστικό πακέτο! Διάβασε το review!

Έφτασε η ώρα για την επίσημη κυκλοφορία των καινούριων μοντέλων smartphone της TCL, μιας εταιρείας η οποία μας έχει… καλομάθει σε μοντέλα εξαιρετικού value for money, για όσους θέλουν ένα ικανό και σύγχρονο smartphone, αλλά δεν θέλουν να ξοδευτούν για να το αποκτήσουν. Ενίοτε και για τους… ζημιάρηδες που ο μέσος χρόνος ζωής των κινητών τους είναι κάτω από 6 μήνες! Τα νέα μοντέλα της TCL είναι τέσσερα και καλύπτουν ένα ικανό εύρος δυνατοτήτων και, βέβαια, τιμών. Τα νέα μοντέλα έρχονται με σύγχρονους επεξεργαστές, οθόνες νέας τεχνολογίας, μεγάλη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, για να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και με όσα χαρακτηριστικά έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε μοντέλα των "ανώτερων" κατηγοριών.

Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά.

kinita-tcl-01

TCL 306: Budget ισχύς

Το μικρότερο μοντέλο της σειράς είναι το 306, το οποίο έρχεται με επεξεργαστή MediaTek Helio G25, ο οποίος είναι οκταπύρηνος με πυρήνες Arm Cortex A53 και συχνότητα 2.0GHz, με ενσωματωμένη GPU PowerVR GE8320, ενώ στο συγκεκριμένο μοντέλο η μνήμη του είναι 3GB. Το 306 κυκλοφορεί σε μία έκδοση, με 32GB αποθηκευτικού χώρου, αλλά σε δύο χρώματα, το Space Gray και το Atlantic Blue. Η οθόνη του είναι τεχνολογίας IPS LCD, με ανάλυση 720×1600 σε διάσταση 6,52 ιντσών.

TCL 30 SE: Για τους "ψαγμένους"

Το δεύτερο τη τάξει μοντέλο είναι το SE, το οποίο είναι εφοδιασμένο με τον ίδιο επεξεργαστή MediaTek Helio G25, οκταπύρηνος, εφοδιασμένος με 4GB RAM σε αυτή την έκδοση. Και εδώ η οθόνη είναι στις 6,52 ίντσες στα 720×1600, αλλά εδώ υπάρχουν δύο μοντέλα με διαφορά στον αποθηκευτικό χώρο, ο οποίος μπορεί να είναι είτε 64 είτε 128GB. Επίσης, εδώ η κεντρική κάμερα είναι των 50 megapixels, ενώ υπάρχει και κάμερα macro, αλλά και αισθητήρας βάθους.

kinita-tcl-02

TCL 30 / 30+: Χωρίς όρια

Ανεβαίνοντας σε επίπεδο, βρίσκουμε το βασικό μοντέλο TCL 30, το οποίο έρχεται σε διάσταση 6,7 ιντσών, με ανάλυση 1080×2400, αλλά και με οθόνη τεχνολογίας AMOLED. Σαφής η αναβάθμιση εδώ, αλλά δεν είναι η μόνη. Ο επεξεργαστής του είναι ο MediaTek Helio G37, ο οποίος είναι οκταπύρηνος, με τέσσερις πυρήνες Cortex A53 στα 2,3GHz και άλλους τέσσερις (ίδιας αρχιτεκτονικής) στα 1,8GHz. Αναβαθμισμένη είναι και η κεντρική κάμερα, επίσης στα 50 megapixels, με τις ίδιες συμπληρωματικές κάμερες όπως στο SE. Εδώ η μνήμη RAM είναι στα 4GB και στα δύο μοντέλα, αλλά υπάρχει διαφορά στον "δίσκο", όπου το 30 κυκλοφορεί με 64GB, ενώ το 30+ με 128GB. Μια ακόμη διαφορά των δύο μοντέλων είναι η εμπρόσθια κάμερα, η οποία στο 30 είναι των 8 megapixels, ενώ στο 30+ ανεβαίνει στα 13 megapixels. Και εδώ έχουμε επιλογή για δύο χρώματα, το Muse Blue και το Techno Black.

Συνολικά, τα νέα μοντέλα της TCL ικανοποιούν όλες τις ανάγκες του μέσου χρήστη. Πρόκειται για μοντέλα τα οποία, στην κατηγορία τιμής στην οποία ανήκουν, αποτελούν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις – και ας μην ξεχνάμε πως οι ίδιες ακριβώς προδιαγραφές, μέχρι πριν ελάχιστα χρόνια, αποτελούσαν προνόμιο των μοντέλων flagship των κορυφαίων εταιρειών και τα βλέπαμε με τιμή πολλαπλάσια της σημερινής. Αν έχεις μείνει σε κάποιο… παλαιολιθικό μοντέλο, τα νέα TCL αποτελούν μια τέλεια ευκαιρία για να αναβαθμιστείς και να έρθεις στο σήμερα, με πραγματικά ελάχιστο κόστος.

Για όλα τα τελευταία νέα για smartphones μείνε συντονισμένος στο Public Blog