Microsoft Office / New app: διαθέσιμη σε iOS και Android

Περίληψη: Μια νέα εφαρμογή Office έγινε διαθέσιμη από τη Microsoft, για iOS και Android. Το νέο app συνδυάζει όλα τα προηγούμενα σε ένα και προσθέτει επιπλέον δυνατότητες!

Το smartphone είναι για -τους περισσότερους από εμάς- και ένας mini υπολογιστής, οπότε η χρήση εφαρμογών Office από το κινητό είναι ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό. Επειδή, ωστόσο, το smartphone διαφέρει πολύ από το laptop, θα πρέπει και οι αντίστοιχες εφαρμογές να είναι προσαρμοσμένες ανάλογα. Αυτή ήταν και η φιλοσοφία της Microsoft πίσω από την νέα ανασχεδιασμένη εφαρμογή Microsoft Office για iOS και Android smartphone.

Αντί, λοιπόν, για μία εφαρμογή για κάθε τύπο αρχείου, δηλαδή Word για αρχεία κειμένου, Excel για υπολογιστικά φύλλα κ.ο.κ., όπως συμβαίνει στο desktop, τώρα όλα τα αρχεία στεγάζονται κάτω ένα μόνο app. Δεν χρειάζεται να εναλλάσσεσαι μεταξύ εφαρμογών, όταν δουλεύεις παράλληλα σε παραπάνω από ένα αρχεία.

Video Duration
1:14


Η ενοποίηση όλων των προγραμμάτων κάτω από μία εφαρμογή είναι το πρώτο βήμα του νέου πιο mobile-friendly app. Επιπλέον η Microsoft έχει ενσωματώσει στη νέα εφαρμογή Office μερικά quick actions, τα οποία μπορούν να επισπεύσουν το work flow σου. Μέσα από το ανανεωμένο Office για mobile έχεις πρόσβαση στα παρακάτω quick actions:

  • μεταφορά αρχείων
  • μετατροπή φωτογραφίας σε κείμενο
  • μετατροπή φωτογραφίας σε πίνακα
  • υπογραφή PDF
  • σκανάρισμα PDF
  • μετατροπή φωτογραφίας σε PDF
  • μετατροπή αρχείου σε PDF
  • σκανάρισμα QR Code

Όπως βλέπεις, η κάμερα του κινητού σου γίνεται ένα πολύ σημαντικό εργαλείο δουλειάς. Με μια φωτογραφία μπορείς να μεταφέρεις στο Office κείμενο, πίνακες και ολόκληρα έγγραφα χωρίς να χρειάζεται να εισάγεις δεδομένα ένα-ένα.

Η Microsoft μπορεί να έχει το δικό της cloud (OneDrive), αλλά η νέα εφαρμογή Office δεν σε περιορίζει σε αυτό. Πέρα από την τοπική αποθήκευση μπορείς να στείλεις τα αρχεία σου και στο iCloud, το Google Drive, το Box ή το Dropbox.

Τα νέα features δεν θα σταματήσουν εδώ, καθώς η Microsoft ήδη έχει έτοιμα τα χαρακτηριστικά που θέλει να προσθέσει στην εφαρμογή μελλοντικά. Ένα από αυτά είναι μια λειτουργία Speech to text για το Word, ενώ σχεδιάζεται και ένα νέο card view για αρχεία excel, το οποίο θα κάνει πιο εύκολη την προβολή τους σε mobile.

Κάτι που απουσιάζει σήμερα από το Microsoft Office app, και θα θέλαμε σίγουρα να δούμε στο μέλλον, είναι η εφαρμογή για iPad. Το tablet της Apple μπορεί να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη χρηστικότητα από το κινητό, αν η Microsoft εκμεταλλευτεί αποδοτικά την μεγάλη οθόνη της συσκευής.

Παρά την αλλαγή του focus από τα ξεχωριστά apps προς τη νέα Office εφαρμογή πάντως, η Microsoft θα συνεχίσει να εμπλουτίζει με χαρακτηριστικά και τις ξεχωριστές εφαρμογές που είναι ήδη διαθέσιμες. 

Αν θες να δοκιμάσεις την νέα εφαρμογή Office, μπορείς ήδη να την βρεις σε Play Store και App Store και να την εγκαταστήσεις.