Νέο iPhone SE: Αγαπημένο design, πανίσχυρα specs

Περίληψη: Μετά από μήνες φημών, το iPhone SE 2nd Gen είναι επίσημα εδώ. Ο σχεδιασμός είναι αυτός που περιμέναμε, αλλά τα specs ξεπέρασαν τις προσδοκίες…

Ήταν μία κίνηση που την περιμέναμε όλοι, αλλά δεν ξέραμε ποια μορφή θα πάρει. Εδώ και καιρό ακούγαμε πως η Apple ετοιμάζει το ανανεωμένο iPhone SE, το οποίο θα είχε το σχεδιασμό του iPhone 8. Δεν ξέραμε όμως τι ακριβώς να περιμένουνε από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών. Χθες τα μάθαμε όλα. Η Apple αποκάλυψε το νέο iPhone SE, το design επιβεβαιώθηκε και τα specs μας… αιφνιδίασαν.

Ο λόγος που αιφνιδιαστήκαμε είναι γιατί δεν περιμέναμε το iPhone SE του 2020, το πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς, να εξοπλίζεται με το ίδιο SoC που βρίσκουμε και στο iPhone 11 Pro Max! Ναι, σωστά κατάλαβες, το νέο iPhone SE εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή A13 Bionic. Σίγουρα περιμέναμε το νέο iPhone να είναι δυνατό, αλλά η χρήση ακριβώς του ίδιου επεξεργαστή με την υπόλοιπη γκάμα είναι μία (ευχάριστη) έκπληξη. Το iPhone SE θα είναι σίγουρα μία από τις ταχύτερες συσκευές της αγοράς και μπορεί να τα βάλει με πολύ ακριβότερα μοντέλα.

Πέρα από το νέο chip στην «καρδιά» του iPhone SE δεύτερης γενιάς, η νέα συσκευή έχει κι άλλες αλλαγές σε σχέση με τον δίδυμο αδερφό της το iPhone 8. Το SE του 2020 εξοπλίζεται με Wi-Fi 6 συνδεσιμότητα και έχει αρκετά βελτιωμένη κύρια κάμερα. Παρότι ο αισθητήρας είναι μονός, και έχει την ίδια ανάλυση, οι βελτιώσεις είναι αρκετές. Η κάμερα των 12MP f/1.8 μπορεί να εκμεταλλευτεί την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ του A13 Bionic για να παρέχει software λειτουργίες όπως Smart HDR και πολύ καλύτερο portrait mode.

Από εδώ και πέρα κυριαρχούν οι ομοιότητες. Το iPhone SE (2020) θα εξοπλίζεται με Retina HD οθόνη 4,7’’, selfie κάμερα στα 7MP και πλήκτρο Touch ID στην μπροστινή πλευρά. Όπως και όλες οι τελευταίες συσκευές της Apple, έτσι και το iPhone SE υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Επίσης, η συσκευή προστατεύεται από νερό και σκόνη, καθώς έχει λάβει πιστοποίηση IP67.

Το ανανεωμένο iPhone SE θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, μαύρο, λευκό και PRODUCT(RED), με όλα τα χρώματα να έρχονται με μαύρη πρόσοψη. Μέρος των εσόδων από την PRODUCT(RED) έκδοση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως γίνεται πάντα. Αυτή τη φορά τα έσοδα θα δοθούν στο Παγκόσμιο Ταμείο και συγκεκριμένα στο τμήμα που αντιμετωπίζει τον κορονοϊό παρέχοντας οικονομική βοήθεια σε κράτη για να αντιμετωπίσουν τη νόσο.

Το iPhone SE 2nd Gen θα κυκλοφορήσει σύντομα, σε εκδόσεις 64, 128 και 256GB χωρητικότητας. Μπορείς να κάνεις την προπαραγγελία σου, για όλες τις εκδόσεις, από σήμερα κιόλας.