Nokia G300: Νέο οικονομικό smartphone με 5G συνδεσιμότητα

Περίληψη: Η Nokia εμπλούτισε τη γκάμα της με το G300, το οποίο είναι το οικονομικότερο 5G smartphone που έχει ανακοινώσει η εταιρία μέχρι σήμερα.

Τα δίκτυα 5G επεκτείνονται μέρα με τη μέρα και φέρνουν πολλά πλεονεκτήματα στις mobile συσκευές μας. Η πρόσβαση στη νέα γενιά δικτύων γίνεται συνέχεια πιο εύκολη καθώς τα smartphone με υποστήριξη 5G δικτύων γίνονται όλο και πιο οικονομικά. Η νεότερη πρόταση της Nokia σε αυτό το κομμάτι της αγοράς είναι το G300, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα και γίνεται πλέον το οικονομικότερο smartphone της Φινλανδικής εταιρίας με 5G.

Για να προσφέρει 5G συνδεσιμότητα σε οικονομική τιμή, η Nokia χρησιμοποιεί τον Snapdragon 480 5G στο G300. Αυτό είναι το οικονομικότερο 5G SoC που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η Qualcomm. Το chip αποτελείται από 8 επεξεργαστικούς πυρήνες και την Adreno 619 GPU, ενώ το 5G modem υποστηρίζει τόσο mmWave όσο και Sub-6GHz δίκτυα. Το SoC συνδυάζεται με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος είναι επεκτάσιμος.

Το Nokia G300 προσφέρει, επίσης, μεγάλη οθόνη 6,5 ιντσών. Η ανάλυση του πάνελ είναι HD+ με αναλογία πλευρών 20:9. Στην κορυφή υπάρχει ένα μικρό notch στο οποίο έχει τοποθετηθεί η selfie κάμερα. Η μπροστινή κάμερα είναι ανάλυσης 8MP. Στην πίσω πλευρά υπάρχει σύστημα με 3 αισθητήρες. Ο κύριος προσφέρει ανάλυση 16MP, ενώ ο ultra-wide είναι ανάλυσης 5MP. Η τελευταία κάμερα είναι ανάλυσης 2MP και χρησιμοποιείται ως αισθητήρας απόστασης.

Η συνδεσιμότητα της συσκευής είναι πλήρης. Το Nokia G300 διαθέτει Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5, θύρα 3,5 χιλιοστών, NFC και θύρα φόρτισης USB-C. Το τελευταίο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η μπαταρία. Η χωρητικότητά της είναι 4.470mAh και υποστηρίζεται γρήγορη φόρτιση στα 18W. Στο κομμάτι του software, το G300 ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία με τα υπόλοιπα Android smartphones της Nokia. Έτσι, η συσκευή θα κυκλοφορήσει με την έκδοση Android 11 προεγκατεστημένη, η οποία είναι σχεδόν «καθαρή», χωρίς επιπλέον εφαρμογές, πέρα από αυτές της Google.

Η κυκλοφορία του Nokia G300 θα ξεκινήσει πρώτα από τις ΗΠΑ. Για όλες τις νεότερες ειδήσεις από το χώρο των smartphones μείνε συντονισμένος στο Public Blog!