Ο διάδοχος του Huawei P30 Pro έρχεται τον Μάρτιο χωρίς Google Play!

Περίληψη: Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ συνεχίζει να επηρεάζει τη Huawei, που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει Google Services στις επερχόμενες συσκευές της!

Είναι, πλέον, κοινώς αποδεκτό ότι η Huawei φτιάχνει μερικά από τα καλύτερα smartphone της αγοράς, με τις ναυαρχίδες της να τα βάζουν «στα ίσα» με προτάσεις των τεχνολογικών γιγάντων Apple και Samsung. Κάθε χρόνο η κινεζική εταιρία παρουσιάζει δύο σειρές από high-end smartphone, την P και την Mate. Η σειρά P παρουσιάζεται συνήθως την άνοιξη και το ίδιο θα συμβεί και το 2020 - με μία σημαντική διαφορά.

Εδώ και λίγο καιρό η Huawei εμπλέκεται στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, απαγορεύει σε αμερικανικές εταιρίες να συνεργαστούν με τη Huawei. Βάσει των περιορισμών που έχουν τεθεί, κάθε νέο Huawei smartphone δεν μπορεί να πάρει πιστοποίηση από τη Google και άρα δεν μπορεί να έχει προεγκατεστημένες υπηρεσίες, όπως το Google Play.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το επερχόμενο Huawei P Series smartphone. Η συσκευή θα έχει Android (μαζί με το EMUI), χωρίς τις υπηρεσίες της Google, όμως. Το Android είναι ένα λειτουργικό ανοιχτού κώδικα και μπορεί όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει δωρεάν. Οι υπηρεσίες της Google, από την άλλη, απαιτούν ξεχωριστή πιστοποίηση για να «παίξουν» στο σύστημα, κάτι που η Huawei αδυνατεί να εξασφαλίσει αυτή την περίοδο. Παρόλα αυτά προετοιμάζεται – κανονικότατα – για το λανσάρισμα του επόμενου P.

Ο CEO της Huawei, Richard Yu, επιβεβαίωσε πρόσφατα πως ο διάδοχος του Huawei P30 Pro θα ανακοινωθεί το Μάρτιο του επόμενου έτους. Η αποκάλυψή του θα γίνει στο Παρίσι (εκεί είχαν παρουσιαστεί και τα P30) και η συσκευή, αντί για Google Mobile Services, θα χρησιμοποιεί τον αντικαταστάτη της Huawei, που ονομάζεται Huawei Mobile Services. Μάθαμε επίσης πως το νέο P Series smartphone θα έχει design που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν και ακόμα πιο βελτιωμένη κάμερα!

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τον Μάρτιο του 2020, όταν θα μάθουμε τι καινούργιο ετοιμάζει η Huawei!