Όλα τα iPhone 12 θα έχουν OLED οθόνες

Περίληψη: Οι OLED οθόνες βρίσκονται στα περισσότερα flagship σήμερα. Από το 2020 θα βρίσκονται και σε όλα τα μοντέλα iPhone 12 σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Αν κοιτάξεις τι οθόνες χρησιμοποιούν τα flagship smartphone σήμερα, θα δεις ότι η πλειοψηφία τους χρησιμοποιεί OLED πάνελ. Τα iPhone της Apple έκαναν και αυτά τη μετάβαση στην OLED τεχνολογία με το iPhone X που κυκλοφόρησε το 2017. Η LCD οθόνες δεν καταργήθηκαν τελείως βέβαια, τα οικονομικότερα μοντέλα κάθε χρονιάς έχουν παραμείνει στις οθόνες LCD. Αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει από το 2020, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, όλη η γκάμα των iPhone 12 θα εξοπλίζεται με OLED οθόνες.

Επιπλέον, το μέγεθος οθόνης των iPhone 12 αναμένεται να αλλάξει. Το μικρότερο μοντέλο φέρεται να έχει οθόνη διαγωνίου 5,4 ιντσών (από 5,8’’ στο iPhone 11 Pro), ενώ, το μεγαλύτερο μοντέλο θα έχει πάνελ με διαγώνιο 6,7 ίντσες (6,5’’ έχει το iPhone 11 Pro Max). Η μόνη έκδοση που αναμένεται να διατηρήσει το μέγεθός της είναι αυτή που θα αντικαταστήσει το iPhone 11 και θα συνεχίσει να έχει οθόνη 6,1 ιντσών.

Παρότι όλη η γκάμα θα έχει OLED οθόνες, αυτές δεν θα είναι ακριβώς ίδιες. Τα Pro μοντέλα θα χρησιμοποιούν πάνελ από τη Samsung, ενώ, η οθόνη του iPhone 12 θα προέρχεται από την LG. Η βασική διαφορά είναι πως τα πάνελ της Samsung θα χρησιμοποιούν τεχνολογία «on-cell touch» η οποία κάνεις τις οθόνες λεπτότερες και ευκολότερες στην παραγωγή. Η LG μπορεί και αυτή να κατασκευάσει πάνελ με την ίδια τεχνολογία, αλλά, δεν μπορεί να παρέχει τον όγκο που απαιτεί η Apple, γι’ αυτό και θα χρησιμοποιηθεί ο κλασικότερος τύπος OLED οθόνης στο iPhone 12.

Ασχέτως κατασκευαστή πάντως, οι οθόνες όλων των iPhone 12 θα είναι ProMotion, θα έχουν δηλαδή υψηλό ρυθμό ανανέωσης. Μέχρι σήμερα οι οθόνες των iPhone ανανεώνουν με συχνότητα 60Hz, στα iPhone 12, όμως, η ανανέωση θα γίνεται στα 120Hz, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Για ότι νεότερο σχετικά με τα iPhone και όχι μόνο, μείνε συντονισμένος στο Public Blog.