Το Poco M4 Pro 5G ανακοινώθηκε επίσημα

Περίληψη: Η Poco, δημοφιλές sub-brand της Xiaomi, επεκτείνει τη γκάμα των 5G smartphones της με την παρουσίαση του Poco M4 Pro 5G.

Ο διάδοχος του Poco M3 Pro 5G μόλις παρουσιάστηκε επίσημα από την Poco. Η νέα συσκευή είναι το Poco M4 Pro 5G και διαθέτει αρκετές αναβαθμίσεις σχέση με τον προκάτοχό της, όπως είναι λογικό. Οι αναβαθμίσεις, όμως, δεν έχουν αλλοιώσει τον value for money χαρακτήρα της σειράς και προσφέρουν για ακόμα μία φορά μία πρόταση που παρέχει υψηλές επιδόσεις σε προσιτή τιμή. Ας δούμε τις λεπτομέρειες.

Το νέο smartphone της Poco έρχεται με οθόνη 6,6 ιντσών, ελάχιστα μεγαλύτερη δηλαδή από το M3 Pro 5G. Οι υπόλοιπες λεπτομέρειες του πάνελ παραμένουν ίδιες από γενιά σε γενιά. Άρα, έχουμε LCD οθόνη με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 3 και στην κορυφή υπάρχει ένα punch hole για την selfie κάμερα.

Η κάμερα αυτή έχει ανάλυση 16MP. Η ανάλυση του αισθητήρα αυξήθηκε αισθητά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο είχε selfie κάμερα 8MP. Στην πίσω πλευρά συναντάμε το κύριο σύστημα κάμερας. Σε αυτό έχουν τοποθετηθεί δύο αισθητήρες. Ο βασικός προσφέρει ανάλυση 50MP με διάφραγμα f/1.8. Δίπλα του βρίσκουμε την ultra-wide κάμερα της συσκευής που θα απαθανατίσει υπερευρυγώνιες εικόνες σε ανάλυση 8MP.

Μία ακόμα σημαντική αναβάθμιση της συσκευής είναι το SoC. Το Poco M4 Pro 5G εξοπλίζεται με τον MediaTek Dimensity 810, ο οποίος είναι κατασκευασμένος στο 6nm. Οι επιλογές χωρητικότητας στο νέο smartphone είναι 64 και 128GB, ενώ η RAM θα είναι 4 ή 6GB. Για όσους θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα θα υπάρχει η δυνατότητα επέκτασής της μέσω καρτών microSD. Η αυτονομία του Poco M4 Pro 5G φαίνεται πως θα είναι ένα από τα μεγάλα του πλεονεκτήματα καθώς η συσκευή εξοπλίζεται με μπαταρία 5.000mAh. Μάλιστα, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει γρήγορα, στα 33W. Η θύρα φόρτισης είναι USB-C, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα ενσύρματης σύνδεσης ακουστικών, μέσω της θύρας 3,5 χιλιοστών.

Το Poco M4 Pro 5G θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα και έρχεται με Android 11 και την έκδοση MIUI 12.5 for Poco. Γιατί να περιμένεις την κυκλοφορία του νέου Poco όμως; Απόκτησε σήμερα το καινούργιο σου smartphone στη Black Friday 2021 του Public.