Premium smartphones: Μεγάλη αυτονομία, κορυφαία specs!

Περίληψη: Ένα κορυφαίο smartphone δεν αρκεί να έχει δυνατά χαρακτηριστικά, πρέπει και να αντέχει την πολύωρη χρήση!

Όλοι ψάχνουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά στο κινητό μας, αλλά συχνά ξεχνάμε να δώσουμε βάση στην μπαταρία. Χωρίς μεγάλη αυτονομία, όμως, τι να τα κάνεις τα Megapixel και την OLED οθονάρα; Αν το κινητό σε... αφήσει στη μέση της ημέρας δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τίποτα. Οπότε δεν θες κινητό που να έχει απλώς τα καλύτερα specs, χρειάζεσαι ένα smartphone που να τα συνδυάζει με μεγάλη μπαταρία και έξυπνη φόρτιση!

Την αρχή κάνει ο νέος... βασιλιάς της αυτονομίας, το iPhone 11 Pro Max. Η Apple εξόπλισε το νέο της Max με τη μεγαλύτερη μπαταρία που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ. Ο συνδυασμός των 3969mAh με τον νέο A13 Bionic επεξεργαστή, που προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, δίνουν στο 11 Pro Max ίσως την καλύτερη αυτονομία σε smartphone σήμερα. Ο ίδιος επεξεργαστής βρίσκεται και στα νέα iPhone 11 και iPhone 11 Pro, τα οποία έχουν πολύ βελτιωμένες αυτονομίες σε σχέση με τους προκατόχους τους. Διαθέτουν επίσης τεχνολογία γρήγορης φόρτισης στα 18W και ασύρματη φόρτιση. Άρα, όταν η μπαταρία πέσει σε χαμηλά επίπεδα, μπορείς πανεύκολα και γρήγορα να την φορτίσεις!

Στον κόσμο του Android η ασύρματη φόρτιση δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Αυτό που όμως δεν υπήρχε ως τώρα -και το έφερε πρώτη η Huawei- είναι η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση. Με το Huawei P30 Pro μπορείς να φορτίσεις ασύρματα άλλες συσκευές. Μπορεί αυτό να μειώσει τη δική σου αυτονομία, αλλά όταν η συσκευή σου έχει ενσωματωμένα 4200mAh, η διάρκεια της μπαταρίας δεν σε αγχώνει! Έτσι μπορείς να χρησιμοποιείς το κινητό σου για ώρες και ώρες, για να τραβάς φωτογραφίες με τις εκπληκτικές κάμερες του P30 Pro.

Η Samsung δεν θα μπορούσε να μη δώσει τη δική της «απάντηση» και έτσι στο Samsung Galaxy Note 10+ κατάφερε να χωρέσει ακόμα μεγαλύτερη μπαταρία από τον ανταγωνιστή της. Η μπαταρία που υπάρχει στο νέο Note 10+ είναι χωρητικότητας 4300mAh, αριθμός εντυπωσιακός, αν σκεφτεί κανείς ότι το S Pen καταλαμβάνει αρκετό χώρο εσωτερικά της συσκευής. Το S Pen, μάλιστα, φορτίζει ασύρματα όσο είναι μέσα στη συσκευή! Και εδώ δεν λείπουν οι τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης, ασύρματης φόρτισης και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης, οπότε δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μείνεις από μπαταρία με ένα Samsung Galaxy Note 10+.

Την... ανθεκτική έκπληξη στην flagship κατηγορία έκανε η Xiaomi. Πάντα τα budget κινητά της κινέζικης εταιρίας είχαν μεγάλες μπαταρίες, αλλά τώρα αυτές συνδυάζονται και με τα δυνατά τους smartphone. Το Xiaomi Mi 9T Pro διαθέτει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, φουτουριστικό design χωρίς καθόλου bezel και μία τεράστια μπαταρία 4000mAh. Η μπαταρία μάλιστα υποστηρίζει και τεχνολογία QuickCharge 4.0 της Qualcomm η οποία παρέχει στη συσκευή 27W ενέργειας.

Για εσένα, που δεν κάνεις συμβιβασμούς, τα smartphone αυτού του άρθρου αποτελούν τις καλύτερες επιλογές. Ανακάλυψέ τα όλα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο public.gr!