Το πρώτο iPhone με θύρα USB-C είναι γεγονός, αλλά δεν το έφτιαξε η Apple!

Περίληψη: Από τη στιγμή που η Apple δεν φτιάχνει iPhone με θύρα USB-C, κάποιος αποφάσισε να κάνει την μετατροπή εντελώς μόνος του!

Από το iPhone 5 και έπειτα, η θύρα Lightning βρίσκεται σε όλα τα iPhone. Εδώ και κάποια χρόνια ένα αντίπαλο στάνταρ, το USB-C χρησιμοποιείται σε πολλές νέες ηλεκτρονικές συσκευές, ακόμα και από την ίδια την Apple. Στα smartphone της όμως, η εταιρία από το Cupertino δεν έχει κάνει ακόμα τη μετάβαση σε USB-C και όλοι αναρωτιούνται πότε θα συμβεί αυτό. Ο φοιτητής μηχανικός Ken Pillonel δεν αρκέστηκε να περιμένει την Apple και δημιούργησε μόνος του το πρώτο iPhone με θύρα USB-C αντί για Lightning!

Το πρώτο iPhone με USB-C είναι ένα iPhone X του 2017. Ο Ken Pillonel δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 14 λεπτών όπου εξηγεί αρκετά αναλυτικά τη διαδικασία με την οποία κατάφερε να αλλάξει τη θύρα του iPhone. Με λίγα λόγια, αυτό που κατάφερε ο δημιουργός του πρώτου iPhone με θύρα USB-C είναι να κατασκευάσει έναν αντάπτορα Lightning σε USB-C για το εσωτερικό της συσκευής και να τον συνδέσει με την πλακέτα της θύρας Lightning. Η θύρα Lightning αφαιρέθηκε από την αντίστοιχη πλακέτα και στο τέλος του αντάπτορα τοποθετήθηκε η νέα θύρα USB-C.

Video Duration
13:58

Θεωρητικά, ο οποιοδήποτε θα μπορούσε να ακολουθήσει τις οδηγίες του για να αλλάξει κι εκείνος τη θύρα στο iPhone, καθώς όλο το υλικό από το project είναι open source και έχει ανέβει στο github. Όμως, όπως μπορείς να φανταστείς, η διαδικασία κάθε άλλο παρά απλή είναι. Τα βήματα που χρειάστηκαν για να τροποποιηθεί η θύρα του iPhone X από Lightning σε USB-C είναι περίπλοκα και απαιτούν ειδικές γνώσεις και εργαλεία, ακόμα και σχεδιασμό και δημιουργία custom ηλεκτρονικής πλακέτας. Το αποτέλεσμα όμως είναι ένα πλήρως λειτουργικό iPhone με θύρα USB-C, κάτι που και η Apple θα μπορούσε να παρέχει πολύ εύκολα αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα.

Εσύ θα ήθελες το επόμενο iPhone σου να έχει θύρα USB-C αντί για Lightning;