Qualcomm και Asus δημιούργησαν το πρώτο Snapdragon smartphone

Περίληψη: To Smartphone for Snapdragon Insiders είναι ένα κινητό για τους μεγαλύτερους Snapdragon fans και δημιουργήθηκε από την Qualcomm και την Asus. Πάμε να το γνωρίσουμε.

Την Qualcomm την γνωρίζουμε πρωτίστως από τους επεξεργαστές που φτιάχνει για smartphones. Εκτός από προμηθευτής, τώρα η Qualcomm αποφάσισε να δημιουργήσει και ένα smartphone που θα φέρει το όνομά της. Για να πραγματοποιήσει τα σχέδια της, η Qualcomm απευθύνθηκε στην Asus. Οι δύο εταιρίες συνεργάστηκαν και δημιούργησαν μαζί το πρώτο Snapdragon smartphone, ένα κινητό που απευθύνεται στους μεγαλύτερους Snapdragon fans.

Το πλήρες όνομα της συσκευής είναι “Smartphone for Snapdragon Insiders” - όχι και ό,τι πιο ελκυστικό έχουμε ακούσει ποτέ σε ονομασία κινητού. Το όνομα όμως μικρή σημασία έχει, αυτό που μετράει είναι η εμπειρία και το νέο smartphone υπόσχεται να παρέχει κορυφαίες επιδόσεις σε κάθε κατηγορία. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο αν δει κανείς τα specs του νέου flagship smartphone.

Το Qualcomm Smartphone for Snapdragon Insiders εξοπλίζεται με το Snapdragon 888 5G SoC. Περιέργως, η Qualcomm δεν χρησιμοποίησε την νεότερη έκδοση, τον Snapdragon 888+, αν και η διαφορά είναι μικρή μεταξύ των δύο επεξεργαστών. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε όλα όσα θα περίμενες από ένα κορυφαίο Android smartphone του 2021. Ο αποθηκευτικός χώρος του Snapdragon smartphone είναι 512GB, η μνήμη RAM 16GB, ενώ η οθόνη είναι 6,78 ιντσών με 144Hz ρυθμό ανανέωσης. Κάτω από την οθόνη υπάρχει αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ το γυαλί που την προστατεύει είναι Gorilla Glass Victus.

Το σύστημα της κάμερας του Snapdragon smartphone αποτελείται από 3 αισθητήρες. Ο κύριος προσφέρει φωτογραφίες στα 64MP, εξοπλίζεται με OIS και το διάφραγμά του είναι f/1.8. Διπλά στην βασική κάμερα βρίσκουμε έναν ultra-wide αισθητήρα με ανάλυση 12MP. Το σύστημα συμπληρώνεται από έναν telephoto αισθητήρα στα 8MP ο οποίος προσφέρει zoom 3X χωρίς απώλεια στην ποιότητα. Στο κομμάτι του βίντεο, το Snapdragon smartphone μπορεί να καταγράψει μέχρι και 8K πλάνα στα 30fps. Η selfie κάμερα στη μπροστά πλευρά είναι ανάλυσης 24MP και δεν αποσπά καθόλου από την οθόνη καθώς έχει τοποθετηθεί στο bezel της συσκευής και όχι σε punch hole ή notch.

Αν τα χαρακτηριστικά σου φαίνονται γνώριμα αυτό είναι γιατί το Smartphone for Snapdragon Insiders βασίζεται επάνω στο ROG Phone 5, το κορυφαίο gaming phone της Asus. Οι διαφορές μεταξύ των δύο, όμως, είναι αρκετές. Το Smartphone for Snapdragon Insiders έχει διαφορετικό design και διαστάσεις, διαφορετικούς αισθητήρες κάμερας (εκτός του βασικού 64MP) και μικρότερη μπαταρία, 4.000mAh. Μία ακόμα διαφορά εντοπίζεται στη συσκευασία του Snapdragon smartphone, το οποίο θα περιλαμβάνει τα premium earbuds Master & Dynamic της Qualcomm.

Το Smartphone for Snapdragon Insiders, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένα smartphone που θα μπορούν να αποκτήσουν πρώτα τα 1,6 εκατομμύρια μέλη της κοινότητας των Insiders που έχει δημιουργήσει η Qualcomm. Το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Γερμανία, ενώ αργότερα θα έρθει σε περισσότερες αγορές.