Samsung Galaxy A71 quick review: Πιο ισχυρό από ποτέ!

Περίληψη: Τέσσερις κάμερες, τεράστια μπαταρία και πολύ δυνατά χαρακτηριστικά... Όχι, δεν μιλάμε για ναυαρχίδα αλλά για το νέο Samsung Galaxy A71!

Η σειρά A της Samsung δεν «απειλεί» συνήθως τη σειρά S γι’ αυτό και το Samsung Galaxy A71 μας δημιούργησε απορίες όταν ανακοινώθηκε. Πώς γίνεται ένα κινητό μεσαίας κατηγορίας να εξοπλίζεται με 4 κάμερες, την ώρα που άλλα κινητά έχουν το πολύ τρεις; Να που γίνεται όμως και δεν μας... χαλάει καθόλου! Τώρα οι «ψαγμένες» φωτογραφικές δυνατότητες είναι ακόμα πιο προσιτές. Μια και το Samsung Galaxy A71 μόλις «προσγειώθηκε», στην ελληνική αγορά, πάμε να γνωρίσουμε όλες του τις δυνατότητες, ξεκινώντας από τις φωτογραφικές.

Ο κύριος αισθητήρας της συσκευής τραβά φωτογραφίες στην εντυπωσιακή ανάλυση των 64MP. Δίπλα στη βασική κάμερα υπάρχουν τρεις ακόμα αισθητήρες, που αναλαμβάνουν να απαθανατίσουν φωτογραφίες κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η κάμερα βάθους με ανάλυση 5MP χρησιμοποιείται για τη λήψη τέλειων πορτραίτων, ο macro αισθητήρας τραβά καθαρές φωτογραφίες ακόμα και από πολύ κοντινή απόσταση, ενώ ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας δίνει νέα, πανοραμική προοπτική στα «κλικ» σου. Από το φωτογραφικό σύνολο του Galaxy A71 δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τη selfie κάμερα. Μέσα στην Infinity-O οθόνη της συσκευής υπάρχει ένας αισθητήρας με ανάλυση 32MP.

Περνάμε τώρα και στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά, από τα οποία ξεχωρίσαμε τη «θηριώδη» μπαταρία των 4.500mAh, που θα κρατήσει τη συσκευή «ζωντανή» για πάρα πολλές ώρες. Σε αυτό συμβάλει και ο οκταπύρηνος Snapdragon 730 επεξεργαστής, ο οποίος είναι κατασκευασμένος στο 8nm. Μαζί με τον επεξεργαστή βρίσκουμε 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου.

Στην μπροστινή όψη της συσκευή κυριαρχεί η οθόνη των 6,7 ιντσών, η οποία διαθέτει ανάλυση FHD+. Όπως είπαμε και παραπάνω, η οθόνη κρύβει μέσα της την selfie κάμερα αλλά αυτή δεν είναι η μόνη της έκπληξη. Μέσα στην οθόνη βρίσκεται και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Στα του λογισμικού, το Samsung Galaxy A71 έρχεται προεγκατεστημένο με Android 10 και το One UI 2.0 της Samsung από πάνω.

Το Samsung Galaxy A71 είναι από σήμερα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά. Θα το βρεις σε τρία διαφορετικά χρώματα για να διαλέξεις: black, blue και silver. Επισκέψου το public.gr, για να δεις όλα τα μοντέλα, ή έλα στο κοντινότερο κατάστημα Public, για να το γνωρίσεις από κοντά!