Samsung Galaxy Note 10 Lite: Εμπειρία S Pen σε budget δεδομένα!

Περίληψη: Με το νέο Galaxy Note 10 Lite η Samsung κάνει πραγματικότητα μια... απαίτηση χρόνων: φέρνει στην αγορά μια πιο προσιτή συσκευή με υποστήριξη S Pen!

Μέχρι σήμερα ήξερες πως για να βιώσεις την εμπειρία S Pen χρειαζόσουν flagship συσκευή. Συγκεκριμένα έπρεπε να αποκτήσεις το νεότερο Galaxy Note της Samsung. Το «10 το καλό», όμως, ήταν η αρχή μιας νέας στρατηγικής για την εταιρία, καθώς τα Samsung Galaxy Note 10+ και Note 10 έχουν τώρα ακόμα ένα «αδερφάκι», το Samsung Galaxy Note 10 Lite.

Όπως μαρτυρά το όνομά του, το νέο smartphone της Samsung είναι και αυτό Note αλλά είναι και πιο προσιτό. Αυτό σημαίνει πως το Note 10 Lite συνοδεύεται από το δικό του S Pen και ότι η συσκευή είναι οικονομικότερη από τα άλλα μοντέλα Note. Όπως θα διαπιστώσεις, όμως, δεν θυσιάζεις και πολλά - κράτα σημειώσεις! 

Πέρα από το αδιαμφησβήτητο πλεονέκτημα του S Pen, που βρίσκεις σε κάθε Note, τι άλλο προσφέρει το Samsung Galaxy Note 10 Lite; Για αρχή μια από τις ποιοτικότερες κάμερες στην κατηγορία του. Η νέα συσκευή της σειράς Note εξοπλίζεται με 3 φακούς στην πλάτη, οι οποίοι καλύπτουν τις ανάγκες κάθε περίστασης. Και οι 3 αισθητήρες είναι ανάλυσης 12MP και χρησιμοποιούνται για wide, ultra-wide και zoom λήψεις. Η selfie κάμερα βρίσκεται εντός της Infinity-O οθόνης και προσφέρει ανάλυση 32MP.

Μιας και είπαμε για οθόνη, αυτή έχει διαγώνιο 6,7" και ανάλυση 2400×1080. Η σειρά Note είχε παραδοσιακά μεγάλο μέγεθος και οθόνες, οπότε στο Galaxy Note 10 Lite δεν θα μπορούσε να ισχύει κάτι διαφορετικό. Εδώ να πούμε επίσης πως μέσα στην οθόνη βρίσκεται και ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος αυθεντικοποίησης, όμως, καθώς το Note 10 Lite υποστηρίζει και αναγνώριση προσώπου.

Περνάμε τώρα και στα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Note, για τα οποία δεν έχουμε μιλήσει ακόμα. Ξεκινάμε από το «μυαλό» του smartphone, τον επεξεργαστή, καθώς εξοπλίζεται με τον οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 9810, ο οποίος συνοδεύεται από 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικό χώρο. Και κλείνουμε με την εντυπωσιακή μπαταρία των 4.500mAh, η οποία θα κρατήσει τη συσκευή ζωντανή όσο κι αν την «ζορίσεις» μέσα στην ημέρα.

Αν, λοιπόν, ήθελες πάντα να αποκτήσεις ένα Galaxy Note αλλά το κόστος σε προβλημάτιζε, να η συσκευή που έψαχνες! Βρες την στα καταστήματα Public και στο public.gr από σήμερα κιόλας!