Samsung Galaxy S20: Πόσο χώρο χρειάζεσαι για τα 8K βίντεο;

Περίληψη: Η καταγραφή 8K βίντεο μέσω smartphone είναι γεγονός με τα νέα Samsung Galaxy S20. Τόση ανάλυση χρειάζεται και την αντίστοιχη χωρητικότητα όμως. Πόση είναι αυτή;

Με την ανακοίνωση των νέων Samsung Galaxy S20 πολλά ήταν τα χαρακτηριστικά που μας ενθουσίασαν. Το 100Χ space zoom του S20 Ultra, οι τεράστιες μπαταρίες σε όλα τα μοντέλα και ο ρυθμός ανανέωσης 120Hz στις οθόνες. Εξίσου εντυπωσιακό με όλα τα παραπάνω είναι και το βίντεο από τις νέες ναυαρχίδες της Samsung, καθώς τα S20 μπορούν να καταγράψουν πλάνα σε ποιότητα 8K!

Τέτοια ανάλυση, βέβαια, απαιτεί και μεγάλη χωρητικότητα, οπότε είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι νέες συσκευές της Samsung ξεκινούν από τα 256GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Αν βέβαια τραβάς όλη την ώρα 8K βίντεο από το S20 σου, τότε ούτε αυτά μπορεί να μην είναι αρκετά. Η Samsung φρόντισε και για αυτό, καθώς η εσωτερική χωρητικότητα μπορεί να επεκταθεί με κάρτες μνήμης microSD μέχρι και 1TB!

Αν θες να ξέρεις με ακρίβεια πόσο χώρο χρειάζεσαι για κάθε βίντεο, η Samsung φρόντισε να δώσει την απάντηση. Σύμφωνα με την κορεάτικη εταιρία, οι νέες της ναυαρχίδες απαιτούν περίπου 3GB αποθηκευτικό χώρο για ένα 8K βίντεο 5 λεπτών. Άρα περίπου 600MB ανά λεπτό βιντεοσκόπησης.

Λόγω των μεγάλων απαιτήσεων σε εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, η Samsung έχει περιορίσει τη μέγιστη διάρκεια των 8K βίντεο στα 5 λεπτά. Επιπλέον τα 8K βίντεο έχουν «κλειδωμένο» framerate στα 24fps και δεν υπάρχει σταθεροποίηση εικόνας.

Παρόλα αυτά, οι λόγοι για να αρχίσεις να τραβάς 8Κ βίντεο μόλις φτάσει στα χέρια σου το S20 είναι πολλοί. Η ίδια η ανάλυση αποτελεί τον σημαντικότερο, καθώς μιλάμε για πλάνα στα 33MP. Η λεπτομέρεια σε αυτή την ανάλυση δεν έχει αντίπαλο. Επιπλέον μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες την ίδια ώρα με το βίντεο, οι οποίες έχουν εξίσου μεγάλη ανάλυση 33MP. Τέλος, αν σκοπεύεις να αλλάξεις σύντομα την τηλεόρασή σου, τότε ίσως καταλήξεις σε κάποιο 8K μοντέλο. Άρα μόνο τα βίντεο από την κάμερα του S20 μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο αυτό το πάνελ.

Αν είσαι φανατικός mobile κινηματογραφιστής, τότε το Galaxy S20 σου κλείνει το μάτι. Προπαράγγειλέ το σήμερα για να απολαύσεις 8K πλάνα από την κάμερά του και πάρε μαζί δώρο τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds+!