Samsung Galaxy S21 Ultra / Διαθέτει την κορυφαία οθόνη σε smartphone

Περίληψη: Το έγκυρο DxOMark δεν αξιολογεί μόνο κάμερες. Μία από τις κατηγορίες δοκιμών του αφορά τις οθόνες smartphone, εκεί όπου το Samsung Galaxy S21 Ultra βρίσκεται στην κορυφή.

Το DxOMark είναι ευρέως γνωστό για τις δοκιμές του σε φωτογραφικό εξοπλισμό και κάμερες κινητών. Με τα χρόνια, οι δοκιμές σε smartphone απέκτησαν μεγάλο ενδιαφέρον, έτσι το DxOMark έχει επεκτείνει τα test του και αξιολογεί πλέον τον ήχο και την οθόνη των νέων smartphone. Στην κατηγορία της οθόνης, το Samsung Galaxy S21 Ultra βρίσκεται στην κορυφή. Παρότι έχουν ανακοινωθεί αρκετοί ανταγωνιστές του τους τελευταίους μήνες, συνεχίζει να παρέχει το ποιοτικότερο πάνελ που μπορεί να βρει κανείς σε smartphone σήμερα.

Πριν δούμε πως το S21 Ultra κατέκτησε την κορυφή στην κατηγορία αυτή, ας θυμηθούμε τα χαρακτηριστικά της οθόνης του. Το Samsung flagship εξοπλίζεται με πάνελ τεχνολογία AMOLED. Η ανάλυση είναι 3200×1440, η διαγώνιος 6,8ʺ και η ανανέωση φτάνει μέχρι τα 120Hz. Η αναλογία των πλευρών της οθόνης είναι 20:9, ενώ η πυκνότητα των πίξελ είναι περίπου 515ppi.

Για την αξιολόγηση της οθόνης και το τελικό σκορ, το DxOMark κάνει δοκιμές σε 6 διαφορετικές κατηγορίες. Αυτές είναι: Readability, Color, Video, Motion, Touch και Artifacts. Στην πλειοψηφία τους, το S21 Ultra βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών και σε δύο από τις κατηγορίες, Readability και Video, ηγείται του ανταγωνισμού.

Στην κατηγορία Readability εξετάζεται η ποιότητα απεικόνισης του πάνελ κάτω από δύσκολες συνθήκες, όπως ηλιοφάνεια. Το πάνελ του S21 Ultra έχει κορυφαία φωτεινότητα και παραμένει ευκρινές ακόμα και υπό γωνία ή κάτω από τον ήλιο. Με τον τομέα του βίντεο, το DxOMark εξετάζει πως τα «πάει» μία οθόνη στην αναπαραγωγή multimedia περιεχομένου. Ο συνδυασμός πιστής απόδοσης χρωμάτων, υποστήριξης HDR 10 και υψηλής φωτεινότητας χάρισαν στο S21 Ultra 90 βαθμούς σε αυτό το τεστ, κάτι που σημαίνει ότι η ναυαρχίδα της Samsung είναι η κορυφαία mobile συσκευή για streaming βίντεο.

Εδώ και χρόνια γνωρίζουμε πως η Samsung κατασκευάζει κορυφαίες οθόνες για smartphone, μιας και πολλοί κατασκευαστές προμηθεύονται πάνελ από αυτή για τα κινητά τους. Οι καλύτερες δημιουργίες της εταιρίας, όμως, φαίνεται πως προσφέρονται αποκλειστικά στα Samsung flagship, σύμφωνα με την αξιολόγηση του DxOMark. Η κορυφαία οθόνη είναι ένας ακόμα λόγος να αποκτήσεις το εξαιρετικό Samsung Galaxy S21 Ultra.