Samsung Galaxy Z Flip: Έφτασε στο Public!

Περίληψη: Το Samsung Galaxy Z Flip είναι εδώ και ήδη κλέβει εντυπώσεις! Το πήραμε στα χέρια μας και καταγράφουμε όσα μας ενθουσίασαν!

Samsung Galaxy Z Flip: To δεύτερο foldable της εταιρίας μοιάζει έτοιμο να αλλάξει ό,τι ξέραμε για τα smartphone! Δείτε το πρώτο hands-on video!

Video Duration
0:59


Η αρχή για τη Samsung έγινε με το Galaxy Fold, που ως πρώτη συσκευή του είδους έμοιαζε περισσότερο με concept phone από το μέλλον. Στο Galaxy Unpacked event, όμως, είδαμε σημαντικές διαφορές στο Samsung Galaxy Z Flip!

Ο κυριότερος λόγος -με διαφορά- για τον οποίο πιστεύουμε πως το Galaxy Z Flip είναι η συσκευή που θα αλλάξει τα δεδομένα στην κινητή τηλεφωνία, είναι η κατασκευή του. Το Z Flip είναι η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή που εξοπλίζεται με οθόνη, η οποία προστατεύεται από γυαλί! Έτσι κανένας χρήστης δεν θα χρειαστεί να θυσιάσει την προστασία της οθόνης για το προνόμιο της αναδίπλωσης. Επιπλέον ο μηχανισμός αναδίπλωσης είναι προστατευμένος από σωματίδια χάρη στην κατασκευή του από μικροΐνες. Οι δύο αυτοί παράγοντες μας απαλλάσσουν από τους προβληματισμούς ανθεκτικότητας, οι οποίοι δικαίως δημιουργήθηκαν κατά την παρουσίαση της πρώτης γενιάς foldable συσκευών!

Το επόμενο χαρακτηριστικό, που ξεχωρίζει το Galaxy Z Flip από οτιδήποτε άλλο στην αγορά, είναι η εργονομία, καθώς έχει μεν τη μεγάλη οθόνη που περιμένουμε από τα smartphone του σήμερα αλλά, όταν η συσκευή διπλώσει, πιάνει τη μισή επιφάνεια και χωράει ακόμα και στις πιο μικρές τσέπες. Με σχεδιασμό που θυμίζει τα flip phones του παρελθόντος, το Z Flip διπλώνει κάθετα, κρύβοντας έτσι το μέγεθός του, όταν δεν το χρησιμοποιείς. Μάλιστα, για να μη χρειάζεται να το ανοίγεις συνέχεια μόλις θέλεις να τσεκάρεις τις ειδοποιήσεις σου, η Samsung έχει τοποθετήσει στην εξωτερική πλευρά μια μικρή οθόνη 1,1 ίντσας!

Με μια τόσο επαναστατική συσκευή όσο το Z Flip τα τεχνικά χαρακτηριστικά περνάνε -δικαιολογημένα- σε δεύτερη μοίρα. Η Samsung, όμως, φρόντισε να είναι και αυτά μεταξύ των κορυφαίων της αγοράς, για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Η Infinity Flex Display οθόνη, όταν είναι πλήρως ανοιχτή, έχει διαγώνιο 6,7" με ανάλυση 2636×1080 και αναλογία πλευρών 21,9:9. Τη λειτουργία της συσκευής αναλαμβάνει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon 855+, ο οποίος θα συνοδεύεται επίσης από 8GB RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Στον τομέα της κάμερας το κύριο σύστημα αποτελείται από δύο αισθητήρες. Και οι δύο είναι ανάλυσης 12MP και ο ένας από τους δύο φακούς χρησιμοποιείται για ultra-wide λήψεις. Στην κορυφή της εσωτερικής οθόνης υπάρχει και η selfie κάμερα ανάλυσης 10MP.

Μια νέα εμπειρίας χρήσης απαιτεί και το κατάλληλο software, βέβαια, και η Samsung φρόντισε και για αυτό! Το Galaxy Z Flip «τρέχει» Android 10, αλλά το One UI 2, που το συνοδεύει, έχει συγκεκριμένες τροποποιήσεις που βελτιώνουν το περιβάλλον χρήσης της νέας foldable συσκευής. Το Z Flip εξοπλίζεται με το Flex Mode και, όταν η συσκευή είναι ανοιχτή, αλλά διπλωμένη υπό γωνία, η οθόνη χωρίζεται αυτόματα σε δύο μέρη και μπορείς να τρέξεις ξεχωριστά ό,τι θέλεις σε αυτά!

samsung preorder

Τι λες, λοιπόν, ποιο είναι το νέο Samsung Galaxy για εσένα; Όποιο κι αν σου ταιριάζει κάνε σήμερα την προπαραγγελία σου στο Public και πάρε δώρο τα Galaxy Buds+