Samsung Galaxy Z Fold3: το πιο ανθεκτικό foldable

Περίληψη: Ta αναδιπλούμενα smartphones έκαναν μια rocky start όταν πρωτοεμφανίστηκαν. Τώρα όμως, η Samsung φαίνεται να έχει λύσει όλα τα προβλήματα.

Όπως σε όλες τις τεχνολογίες όταν πρωτοεμφανίζονται, έτσι και τα αναδιπλώμενα smartphones είχαν να περάσουν τις “παιδικές ασθένειες”. Το πιο σημαντικό πρόβλημα που εμφανίστηκε προτού καν κυκλοφορήσει το πρώτο Samsung Galaxy Fold ήταν το πρόβλημα της οθόνης, η οποία είχε “θεματάκια”, τόσο στην περιοχή που δίπλωνε η οθόνη, όσο και στο προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης. Αυτά ήταν αρκετά για να καθυστερήσει η κυκλοφορία της συσκευής για μήνες, μέχρι να βρεθεί κάποια (προσωρινή) λύση. Τώρα όμως έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε και η Samsung φαίνεται να έχει σχεδιάσει ένα foldable το οποίο δεν έχει κανένα από τα προβλήματα του παρελθόντος.

Το Z Fold3 κυκλοφόρησε πριν λίγες εβδομάδες και έκανε αίσθηση με τη σχεδίασή του. Η Samsung φαίνεται πως έκατσε και βρήκε λύσεις για όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν από δημοσιογράφους, testers και χρήστες για τις συσκευές της προηγούμενης γενιάς. Μάλιστα, κατά την ανακοίνωση των συσκευών, έκαναν ειδική μνεία για την ανθεκτικότητα των νέων συσκευών, όσο και για την κατασκευή τους.

Οι βελτιώσεις αφορούν πολλές πλευρές της κατασκευής. Για παράδειγμα, το “σασί” του Fold3 είναι κατασκευασμένο από ενισχυμένο μέταλλο, ενώ οι μεντεσέδες είναι κι αυτοί πιο στιβαροί. Επίσης ενισχυμένο είναι και το προστατευτικό κάλυμμα της οθόνης, το οποίο διπλώνει μαζί με την οθόνη. Τέλος, η συσκευή είναι αδιάβροχη!

Στις δοκιμές που διεξήγαγε η εταιρεία Allstate (εταιρεία ασφάλισης κινητών συσκευών, μεταξύ άλλων), το Galaxy Z Fold3 επιβίωσε από πτώση 2 μέτρων στην ανοικτή εσωτερική οθόνη, όσο και στην εξωτερική οθόνη (αν και έσπασε το προστατευτικό γυαλί της εξωτερικής οθόνης). Επίσης άντεξε χωρίς πρόβλημα για 30 λεπτά βυθισμένο σε νερό.

Το συμπέρασμα είναι πως το νέο foldable της Samsung είναι το πιο στιβαρό foldable που έχουμε δει μέχρι σήμερα και αντέχει σε δοκιμασίες που αρκετά κανονικά (μη αναδιπλώμενα) smartphones θα αποτύγχαναν.