Θα δούμε το Ultra Thin Glass του Z Flip και σε άλλα smartphone;

Περίληψη: Η μεγαλύτερη καινοτομία του Samsung Galaxy Z Flip, η οθόνη με Ultra Thin Glass, ίσως εμφανιστεί και σε άλλα smartphone. Το UTG είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά από τρίτους κατασκευαστές!

Τα αναδιπλούμενα smartphone είναι έτσι κι αλλιώς μια καινοτόμα κατηγορία συσκευών, η οποία πάει κόντρα σε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα για τα κινητά τηλέφωνα. Ακόμα, όμως, και σε αυτή την τόσο νέα και επαναστατική κατηγορία συσκευών, η Samsung κατάφερε να πάει την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα, παρουσιάζοντας το Samsung Galaxy Z Flip. Ο λόγος που το νέο foldable είναι τόσο ξεχωριστό δεν είναι το design -αν και το λατρεύουμε- αλλά η οθόνη του!

Συγκεκριμένα, η αναδιπλούμενη οθόνη του Galaxy Z Flip δεν είναι φτιαγμένη μόνο από πλαστικό, όπως σε αντίστοιχα smartphone, αλλά διαθέτει και επιφάνεια από γυαλί. Η Samsung ονομάζει αυτή την δημιουργία της Ultra Thin Glass και είναι η πρώτη εταιρία που καταφέρνει να προσφέρει κάτι τέτοιο. Όσο τρελό κι αν ακούγεται, η οθόνη του Samsung Galaxy Z Flip μπορεί να καλύπτεται (και) από γυαλί αλλά διπλώνει κιόλας!

Παρότι η Samsung είναι η πρώτη που φέρνει αυτή την καινοτομία στην αγορά, δεν θα είναι και η τελευταία. Όχι γιατί κάποιος άλλος κατασκευαστής, όπως η Corning για παράδειγμα, δημιούργησε ένα ανταγωνιστικό υλικό, αλλά γιατί η Samsung σκοπεύει να πουλήσει αυτή την τεχνολογία και σε άλλες εταιρίες.

Είναι βέβαιο πως αρκετές εταιρίες μπορεί να ενδιαφερθούν, καθώς στην αγορά των foldable έχουν ήδη μπει η Huawei και η Motorola. Καμία από τις δύο, όμως, δεν μπορεί να προσφέρει οθόνη με γυαλί αυτή τη στιγμή. Επιπλέον και άλλοι κατασκευαστές φημολογείται ότι θα κάνουν την είσοδό της στην αγορά των foldable smartphone (ακόμα και η Apple), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουν ανακοινωθεί και foldable laptop. Άρα το κοινό για το Ultra Thin Glass είναι πιθανώς αρκετά μεγάλο!

Μέχρι να δούμε το UTG και σε κάποιο άλλο smartphone, ίσως περάσει καιρός. Αν θες foldable smartphone όσο πιο σύντομα γίνεται -και θες να προστατεύεται και από γυαλί_ τότε επιλέγεις το μόνο smartphone σήμερα με οθόνη από Ultra Thin Glass, δηλαδή το Samsung Galaxy Z Flip!