Xiaomi Mi A3: Τον Φεβρουάριο η αναβάθμιση σε Android 10!

Περίληψη: Η νεότερη Android One συσκευή της Xiaomi, το Mi A3, ακόμα δεν έχει αναβαθμιστεί σε Android 10. Μέσα στον επόμενο μήνα, όμως, θα έρθει το update...

Το Xiaomi Mi A3 λανσαρίστηκε το καλοκαίρι του 2019 και είναι η νεότερη συσκευή της Xiaomi που ανήκει στο πρόγραμμα Android One. Όσες συσκευές είναι μέρος του προγράμματος έρχονται με «καθαρό» Android, το οποίο έχει ελάχιστες τροποποιήσεις σε σχέση με το stock Android που δημιουργεί η Google. Αυτό σημαίνει και γρηγορότερα update.

Στην περίπτωση του Xiaomi Mi A3, όμως, η αναβάθμιση σε Android 10 έχει καθυστερήσει αρκετά. Η νέα έκδοση του λογισμικού της Google έγινε διαθέσιμη τον περασμένο Σεπτέμβριο και ακόμα δεν έχει έρθει στην πιο πρόσφατη Android One συσκευή της Xiaomi. Αυτό θα γίνει τελικά μέσα στον επόμενο μήνα καθώς, μέσω Twitter, η Xiaomi επιβεβαίωσε πως η αναβάθμιση θα έρθει στο Mi A3 περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου.

Το παράδοξο είναι πως η προηγούμενη γενιά της συσκευής, το Xiaomi Mi A2, έχει ήδη λάβει το update σε Android 10. Ο πιθανότερος λόγος αυτής της καθυστέρησης είναι τα bugs που παρουσιάστηκαν κατά την ανάπτυξη του update. Ίσως αυτά ξεπεράστηκαν πολύ συντομότερα στο Mi A2 και γι’ αυτό έλαβε πρώτο την αναβάθμιση.

Η Xiaomi έχει ήδη δημοσιεύσει τον κώδικα του kernel της αναβάθμισης σε Android 10 για το Mi A3, πράγμα που σημαίνει ότι το update είναι σχεδόν έτοιμο. Αυτό ενισχύει την θεωρία των bugs, καθώς το Android 10 τρέχει ήδη στο Mi A3, από τη στιγμή που έγινε διαθέσιμος ο κώδικας. Απλά υπάρχουν θέματα που πρέπει να επιλυθούν, για να δώσει την τελική έκδοση η Xiaomi.

Όλο αυτό τον καιρό, πάντως, το Mi A3 δεν έχει «ξεχαστεί» από τη Xiaomi. Λαμβάνει κανονικά αναβαθμίσεις ασφαλείας, οπότε η συσκευή είναι προστατευμένη από πιθανά κενά ασφαλείας, απλά καθυστέρησε να πάρει όλα τα νέα features της τελευταίας έκδοσης Android.