«Κίνητρο»: ο Daniel Pink αποκαλύπτει όσα μας παρακινούν

Περίληψη: Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να παρακινούμε τους εαυτούς μας...

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να παρακινούμε τους εαυτούς μας και τους άλλους είναι μέσω εξωτερικών επιβραβεύσεων, όπως τα χρήματα. Σύμφωνα με τον Daniel H. Pink, εκεί βρίκεται το λάθος. Αντλώντας στοιχεία από τέσσερις δεκαετίες επιστημονικών ερευνών στα ανθρώπινα κίνητρα, στο νέο του βιβλίο, «Κίνητρο: Η αναπάντεχη αλήθεια για όσα μας παρακινούν» σε μια φροντισμένη έκδοση από την Key Books, επιχειρεί να ανατρέψει όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για όσα μας παρακινούν στον χώρο εργασίας, στο σχολείο και στην οικογενειακή ζωή και να αναδείξει αυτά που όντως μας παρακινούν.Πρόκεται για ένα βιβλίο που εξετάζει τα τρία στοιχεία της αληθινής παρακίνησης –αυτονομία, αριστοτεχνία και σκοπός– και προσφέρει έξυπνες και απρόβλεπτες τεχνικές εφαρμογής τους. «Το μυστικό στην απόδοση και στην ικανοποίηση είναι η βαθιά ανθρώπινη ανάγκη να ορίζουμε εμείς τις ζωές μας, να μαθαίνουμε και να δημιουργούμε καινούργια πράγματα και να κάνουμε τους εαυτούς μας και τον κόσμο μας καλύτερους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Pink, που έχει καταφέρει να εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους με τις ομιλίες του.
«Οι ιδέες του Daniel Pink αξίζουν την αποδοχή από ένα ευρύ ακροατήριο. Για την ακρίβεια, καλό θα ήταν τα διοικητικά συμβούλια των επιχειρήσεων να απαλλαγούν από τους συμβούλους τους για μία ώρα και να διαβάσουν τα συμπεράσματα του Pink», ανέφερε το Forbes για να προσθέσουν οι Financial Times: «Ο Pink αποκτά με γοργούς ρυθμούς θέση ανάμεσα στους διεθνείς γκουρού... Είναι ένας συναρπαστικός συγγραφέας που προκαλεί τη σκέψη».

Ο Daniel H. Pink είναι συγγραφέας του βιβλίου «A Whole New Mind», που επί μακρόν συγκαταλέγεται στις λίστες ευπώλητων των New York Times και της Wall Street Journal και έχει μεταφραστεί συνολικά σε 24 γλώσσες. Έχει γράψει ακόμα δύο bestseller, τα «The Adventures of Johnny Bunko» και «Free Agent Nation», και έχει συνεργαστεί με τους New York Times, το Harvard Business Review, το Fast Company και το Wired. Δίνει, επίσης, διαλέξεις σχετικά με τoν οικονομικό μετασχηματισμό και το νέο εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις, επαγγελματικές ενώσεις και πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. Zει με την οικογένειά του στην Ουάσινγκτον.