Κλιματιστικό - Ο καλύτερος φίλος μικρών και μεγάλων!

Περίληψη: Για ένα ακόμα ζεστό καλοκαίρι, η καλύτερη λύση στον καύσωνα είναι το κλιματιστικό. Η χρήση ενός...

Για ένα ακόμα ζεστό καλοκαίρι, η καλύτερη λύση στον καύσωνα είναι το κλιματιστικό. Η χρήση ενός air condition είναι απαραίτητη και βοηθητική για όλους μας, ωστόσο γίνεται ακόμα πιο σημαντική αν στην οικογένεια υπάρχουν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά ή άτομα ευπαθή. Τα άτομα μικρής ή μεγάλης ηλικίας επηρεάζονται περισσότερο από την έντονη ζέστη και χρειάζονται την ασφάλεια που τους παρέχει το κλιματιστικό για σταθερή θερμοκρασία στον χώρο και ένα άνετο περιβάλλον. Ακριβώς όμως επειδή οι ομάδες αυτές είναι πιο ευπαθείς πρέπει το κλιματιστικό να χρησιμοποιείται με προσοχή για να προστατευτεί η υγεία όλων των μελών του σπιτιού.

Στην περίπτωση των μικρών παιδιών και των μωρών, ως γονέας μπορεί να είσαι υπερπροστατευτικός, αλλά για το air condition αυτό δεν χρειάζεται. Τα μικρά παιδιά μπορούν να είναι στον ίδιο χώρο με το κλιματιστικό ή ακόμα και να έχουν στο δωμάτιό τους ένα, αρκεί να γνωρίζεις όλες τις λειτουργίες που διαμορφώνουν την ιδανική ατμόσφαιρα.

Αρχικά, προέχει να φροντίσεις για την συντήρηση του κλιματιστικού ώστε να είσαι σίγουρος για την σωστή λειτουργία του. Επιπλέον, θα πρέπει να πραγματοποιήσεις τον απαραίτητο έλεγχο στα φίλτρα του για να εξασφαλίσεις μέγιστη απόδοση και καθαρό & υγιεινό περιβάλλον. Αν ψάχνεις για καινούργιο κλιματιστικό επίλεξε εκείνο που περιλαμβάνει συνδυασμό φίλτρων με πολλά και διαφορετικά οφέλη. Επειδή το κλιματιστικό ανακυκλώνει τον αέρα που υπάρχει ήδη σε ένα δωμάτιο, καλό είναι να αφήνεις λίγο ανοιχτή μία πόρτα ή ένα παράθυρο για να ανανεώνεται ο αέρας. Τόσο όσο, ώστε να μην κινδυνέψεις να μειωθεί η απόδοση του κλιματιστικού.

Φρόντισε ακόμα να ρυθμίσεις σωστά τη θερμοκρασία ώστε να μην έχει μεγάλη απόκλιση από την εξωτερική. Μην ρυθμίζεις το κλιματιστικό στους 18οC καθώς αυτό δεν θα προσφέρει τίποτα παραπάνω από συνεχόμενη λειτουργία η οποία είναι ενεργοβόρα και ίσως και επικίνδυνη για ένα μωρό. Καλό θα είναι επίσης να προσέξεις η ροή του αέρα από το κλιματιστικό να μην οδηγείται απευθείας στο σώμα των παιδιών.

Όσον αφορά τους ηλικιωμένους τώρα, η ομάδα αυτή είναι η πιο ευπαθής τις περιόδους του καύσωνα. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται σε κλιματιζόμενο χώρο όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Καλό θα είναι να υπάρχει πάντα ένα άτομο που θα μπορεί να φροντίσει έναν ηλικιωμένο, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Γι’ αυτό ένα κλιματιστικό με Wi-Fi μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια λύση καθώς μπορείς να ρυθμίσεις την θερμοκρασία για τα αγαπημένα σου πρόσωπα ακόμα κι αν λείπεις από το σπίτι.

Εκτός από το Wi-Fi, και στην περίπτωση των ηλικιωμένων, το κλιματιστικό χρειάζεται να είναι εξοπλισμένο με αποδοτικά φίλτρα. Έτσι, θα εξασφαλίσεις την ποιότητα του αέρα του χώρου σου και θα κάνεις την ατμόσφαιρα πιο ευχάριστη για άτομα που μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο αναπνευστικό ή υποφέρουν από άσθμα & αλλεργίες.

Οι ημέρες που η θερμοκρασία σκαρφαλώνει σε υψηλά επίπεδα είναι δύσκολες για όλους μας, πόσο μάλλον για τις πιο ευπαθείς ομάδες. Γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα σύγχρονο κλιματιστικό με ενσωματωμένες όλες εκείνες τις τεχνολογίες που θα σου εγγυηθούν τη δροσιά που αναζητούσες, σε συνδυασμό με ένα άνετο, ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον.