«Κόκκινη Μαδρίτη»: Αινιγματικό ανάγνωσμα από μια μυστηριώδη συγγραφέα

Περίληψη: Η Ισπανία δεν φημιζόταν ποτέ για τις εκδόσεις αστυνομικών μυθιστορημάτων, η Carmen Mola, όμως, φαλινεται...

Η Ισπανία δεν φημιζόταν ποτέ για τις εκδόσεις αστυνομικών μυθιστορημάτων, η Carmen Mola, όμως, φαλινεται ότι έχει βάλει στόχο να το αλλάξει αυτό, αφού κατάφερε να εντάξει τη χώρα της στο χάρτη της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας, με το πρώτο της κιόλας μυθιστόρημα. 

Ο λόγος για την «Κόκκινη Μαδρίτη», ένα τόσο αινιγματικό μυθιστόρημα, όσο και η ίδια η προσωπικότητα της συγγραφέως. Το πρόσωπο το οποίο κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο «Carmen Mola» παραμένει μυστήριο μέχρι σήμερα, με την ταυτότητα της συγγραφέως να μένει... επιμελώς άγνωστη. Αν και αυτό θα σταματήσει να σε απασχολεί από τις πρώτες κιόλας σελίδες του βιβλίου.... γιατί θα σε κυριεύσει ένα ακόμα μεγαλύτερο μυστήριο, αυτό της δολοφονίας της Σουζάνα Μακάγια.

Μπορεί οι δολοφονίες να μην είναι συχνό φαινόμενο στη Μαδρίτη, αλλά ο φόνος της Σουζάνα είναι πράγματι περίεργος, γιατί αντιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τον φόνο της αδερφής της, Σουζάνα, επτά χρόνια νωρίτερα.

Το μακάβριο έγκλημα αναλαμβάνει να ερευνήσει η αστυνομικός Έλενα Μπλάνκο, που αντιμετωπίζει παράλληλα τους δικούς της δαίμονες. Όσο μοναχική κι αν θέλει να δείχνει στον έξω κόσμο, το παρελθόν της είναι πάντα εκεί και δεν την αφήνει στιγμή μόνη της. Με φόντο την πάντα πολυάσχολη Μαδρίτη, το μυθιστόρημα της Mola ξεκινά ως κλασικό μυστήριο, αλλά όσο περνούν οι σελίδες η συγγραφέας ξεπερνά τα όρια του είδους και παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα πραγματικά προσωπικό και καινοτόμο. Η ωμή γλώσσα και οι έντονες εικόνες κάνουν την αφήγηση τόσο ζωντανή, που πολλές φορές θυμίζει ταινία θρίλερ.

Η «Κόκκινη Μαδρίτη» έχει ήδη μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και ετοιμάζεται ήδη η τηλεοπτική μεταφορά της. Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό και ελληνικά, σε μετάφραση της Αγγελικής Βασιλάκου,από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Βρες το στα καταστήματα Public και στο public.gr .

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Κόκκινη Μαδρίτη». 

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι εξής: 

Νταϊάνα Αλεξάκη
Γιάννα Μάγειρα 
Ιωάννα Πέτρου

Stay tuned στο Public Blog για περισσότερους διαγωνισμούς!