Περίληψη: Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος, νικητής των Βραβείων Βιβλίου Public στην κατηγορία «Ευ Ζην» με το βιβλίο του...
18 Σεπτεμβρίου , 2018 • 1 MIN READ
18 Σεπτεμβρίου , 2018 • 1 MIN READ
Περίληψη: Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος, νικητής των Βραβείων Βιβλίου Public στην κατηγορία «Ευ Ζην» με το βιβλίο του...
Φωτογράφος: Μπελτζινίτης Παναγιώτης
Αμερικάνικα cookies με σταγόνες σοκολάτας-250 γρ. βούτυρο-500 γρ. καστανή ζάχαρη-400 γρ. αλεύρι-200 γρ. σταγόνες σοκολάτας-2 αυγά-2 κάψουλες βανίλιας-2 κ.σ. γάλα-1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΕκτέλεση:Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, αρχικά στη μεσαία και στη συνέχεια στη γρήγορη ταχύτητα, το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη μέχρι λίγο να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά. Μόλις απορροφηθούν, προθέτουμε το γάλα και σταματάμε το χτύπημα. Βγάζουμε το σύρμα και βάζουμε το εξάρτημα που συνήθως ονομάζουμε «φτερό» ή σε σχήμα «Κ» και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνοντας μέχρι να απορροφηθούν. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, τα οποία κάθε φορά τα βυθίζουμε σε νερό, παίρνουμε κουταλιά από το μείγμα και την τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα περιμετρικά.Βρείτε το «Σχολείο Ζαχαροπλαστικής» του Χρήστου Βέργαδου στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr.