Έχεις Nintendo Switch; Βάλε τα παιχνίδια στην κάρτα μνήμης!

Περίληψη: Η τελευταία έκδοση του firmware για την υπερ-δημοφιλή κονσόλα της Nintendo ανοίγει το πολυπόθητο χαρακτηριστικό: να μεταφέρεις παιχνίδια στην κάρτα SD.

Λοιπόν είναι γεγονός: το firmware με αριθμό έκδοσης 10.0.0 για το Switch κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες και επιτέλους δίνει στους χρήστες του τη δυνατότητα να κάνουν μεταφορά παιχνιδιών που έχουν κάνει download σε μια κάρτα μνήμης SD. Αλλά και το αντίστροφο!

Γιατί τόσος ντόρος για αυτό; Απλά διότι αυτή ήταν μια λειτουργία την οποία ζητούσαν όλοι οι χρήστες του Switch, από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε! Μέχρι τώρα, αν γέμιζε ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος του Switch, και ήθελες να κάνεις χώρο, η μοναδική σου επιλογή ήταν… να τα ξανακατεβάσεις στην κάρτα! Ο νέος τρόπος λειτουργίας – ή καλύτερα, η νέα προσθήκη στον τρόπο λειτουργίας της κονσόλας, είναι πολύ πιο λογική και πιο εύκολη.

Βέβαια, σύμφωνα με τις σημειώσεις στο patch, υποστηρίζεται μεταφορά του software που κατέβασες, τυχόν updates και το DLC, αλλά όχι μεταφορά των saves και “κάποιων” δεδομένων από τα updates, τα οποία δε γίνεται να μεταφερθούν. Μικρό το κακό.

Εκτός αυτού, βέβαια, το νέο firmware υποστηρίζει και το remap πλήκτρων στα controllers και έχει και κάποια νέα εικονίδια για το προφίλ χρήστη από το Animal Crossing: New Horizons.

Το remap των πλήκτρων βρίσκεται στα system settings, στην περιοχή “Controllers and Sensors” και δουλεύει με τα Joy-Cons, το Pro Controller και τα ενσωματωμένα χειριστήρια του Switch Lite.

Το νέο firmware είναι ήδη διαθέσιμο και αν θες να κάνεις update, μπορείς να το κάνεις μέσα από τα settings του Switch.