Επίσημη ανακοίνωση του PlayStation VR2 και αποκάλυψη του Horizon Call of the Mountain

Περίληψη: Η επόμενη γενιά hardware εικονικής πραγματικότητας για το PlayStation είναι γεγονός. Η Sony παρουσίασε το PlayStation VR2 headset για το PlayStation 5.

H Sony ολοκλήρωσε την παρουσίασή της στην έκθεση CES 2022 και ένα μέρος της αφιερώθηκε στο PlayStation VR2, το VR headset που θα έρθει στο PlayStation 5. Η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε πως το επίσημο όνομα του περιφερειακού θα είναι PlayStation VR2 και πως τα χειριστήριά του θα ονομάζονται PlayStation VR2 Sense Controllers. Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά θα έχουμε μια οθόνη OLED που θα προβάλλει εικόνες σε ανάλυση 2000x2040 pixels σε κάθε μάτι, με πεδίο όρασης στις 110 μοίρες και ανανέωση οθόνης στα 90Hz/120Hz. Η Sony επιβεβαίωσε επίσης τις φήμες που υπήρχαν για τον εντοπισμό του χειριστηρίου και της καταγραφής των κινήσεών του από κάμερες που θα είναι τοποθετημένες στο ίδιο το VR headset.

Ακόμη, η νέα κάσκα εικονικής πραγματικότητας θα σαρώνει την κίνηση των ματιών του παίκτη για να εστιάζει ακόμη περισσότερο σε διάφορα σημεία στα videogames, ενώ ανακοινώθηκε επίσης ο μηχανισμός ανάδρασης ακόμη και στο ίδιο το PlayStation VR 2. Στα του ήχου θα έχουμε υποστήριξη του 3D Audio και δυνατότητα σύνδεσης και ενσύρματων ακουστικών με κλασικό καλώδιο jack 3.5 χιλιοστών. Στα δύο χειριστήρια θα υπάρχουν μοιρασμένα όλα τα πλήκτρα εντολών του κλασικού DualSense, ενώ θα υποστηρίζουν και τα δύο αυτά τμήματα λειτουργίες του χειριστηρίου της κονσόλας, όπως το haptic feedback και τα adaptive triggers.

Για το τέλος, παρουσιάστηκε το πρώτο next-gen VR game που είναι το Horizon Call of the Mountain και αναπτύσσεται από τις Guerilla Games και Firesprite.

Video Duration
1:52

Μπορείς να βρεις στα καταστήματα Public και στο Public.gr τα πάντα για το PlayStation VR και το PS5.