Ο Mark Cerny αποκαλύπτει πως η Sony δημιούργησε το PlayStation 5

Περίληψη: Ο αρχιτέκτονας του PlayStation 5, Mark Cerny, μίλησε στο Wired και αποκάλυψε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη διαδικασία ανάπτυξης της τελευταίας κονσόλας της Sony.

Πριν από ένα χρόνο το PlayStation 5 κυκλοφόρησε επίσημα. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να περάσουμε από πολλά στάδια ανάπτυξης και πολλά χρόνια δουλειάς. Ένα από τα βασικότερα στελέχη πίσω από τη δημιουργία του PS5 είναι ο Mark Cerny, ο οποίος πρόσφατα εμφανίστηκε σε βίντεο του Wired και μοιράστηκε πολλές πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία της next-gen κονσόλας. Τι αποκάλυψε;

Σε ένα από τα πρώτα meetings για τη δημιουργία του PS5, η ομάδα ανάπτυξης σημείωσε όλα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά που θα ήθελε να έχει η νέα κονσόλα. Πολλές από τις ιδέες αφορούσαν χαρακτηριστικά που δεν έφτασαν ποτέ στο PS4 και τώρα ήταν η ευκαιρία να προστεθούν. Δημιουργήθηκε επίσης μία λίστα με «όλα τα πράγματα που η κοινότητα των developers θα ήθελε να δει.» Οι επιθυμίες των developers ήταν ακόμα περισσότερες από αυτές της ομάδας ανάπτυξης.

Video Duration
15:04

Μία από τις βασικές απαιτήσεις των ανθρώπων που προγραμματίζουν για την κονσόλα της Sony ήταν η προσθήκη ενός γρήγορου δίσκου NVMe SSD σε αυτή, με ταχύτητα ανάγνωσης τουλάχιστον 1GB/δευτερόλεπτο. Μεταξύ αυτών ήταν και ο ιδρυτής της Epic Games, Tim Sweeney, ο οποίος είχε δηλώσει πως η αργή τεχνολογία σκληρών δίσκων κρατούσε πίσω την ανάπτυξη παιχνιδιών. Η Sony όχι απλά ασπάστηκε τις απαιτήσεις των developers, αλλά πρόσθεσε στο PlayStation 5 έναν ακόμα πιο γρήγορο δίσκο. Ο ενσωματωμένος SSD του PS5 έχει ταχύτητα ανάγνωσης 5,5GB/δευτερόλεπτο!

Ο Cerny μίλησε επίσης για το backwards compatibility του PS5. Η GPU του PlayStation 4 έχει συγκεκριμένα features, στα οποία οι developers βασίστηκαν για να δημιουργήσουν κομμάτια του παιχνιδιού τους. Όταν η Sony δοκίμασε τα ίδια παιχνίδια στο PS5, η φυσική του παιχνιδιού ήταν πολύ διαφορετική.

Δεν μπορούμε να σου αποκαλύψουμε όλα αυτά για τα οποία μίλησε ο Mark Cerny. Σου προτείνουμε να δεις το βίντεο για να μάθεις πολλές ακόμα λεπτομέρειες πίσω από τη δημιουργία του PlayStation 5.