Τώρα μπορείς να συνδέσεις Bluetooth ακουστικά με το Nintendo Switch

Περίληψη: Μετά την αναβάθμιση λογισμικού του Nintendo Switch στην έκδοση 13.0.0 μπορείς να συνδέσεις ακουστικά Bluetooth στην κονσόλα σου.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που οι κάτοχοι του Nintendo Switch ζητούσαν από την πρώτη στιγμή γίνεται πλέον διαθέσιμο. Μετά την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού για την κονσόλα της Nintendo μπορείς να συνδέσεις ασύρματα ακουστικά Bluetooth με αυτή. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που δείχνουν ίσως του λόγους που το χαρακτηριστικό αυτό άργησε να έρθει στην κονσόλα.

Για να εκμεταλλευτείς κι εσύ το νέο χαρακτηριστικό θα πρέπει να εγκαταστήσεις την έκδοση 13.0.0 στο Switch. Αφού περάσεις τη νέα έκδοση, στις ρυθμίσεις του συστήματος, στην ενότητα Bluetooth Audio θα μπορείς να συνδέσεις τα Bluetooth ακουστικά σου με το Switch. Μπορείς να αποθηκεύσεις έως και 10 ακουστικά στην κονσόλα, αλλά μόνο ένα από αυτά μπορεί είναι συνδεδεμένο στην κονσόλα ανά πάσα στιγμή.

Ένας από τους περιορισμούς που επιβάλλονται μόλις συνδέσεις ακουστικά Bluetooth είναι πως μπορείς να έχεις μέχρι δύο χειριστήρια συνδεδεμένα στο Switch ταυτόχρονα. Τα Joy-Cons συνδέονται και αυτά με Bluetooth με την κονσόλα, οπότε η χρήση της σύνδεσης Bluetooth από άλλες συσκευές (τα ασύρματα ακουστικά σου) περιορίζει τον μέγιστο αριθμό χειριστηρίων που μπορείς να έχεις συνδεδεμένα. Επιπλέον, δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις Bluetooth μικρόφωνα με το Switch, ενώ η Nintendo επισημαίνει επίσης πως ενδέχεται να υπάρχουν καθυστερήσεις στον ήχο με τη χρήση Bluetooth ακουστικών.

Ακόμα και με αυτούς τους περιορισμούς πάντως, η υποστήριξη Bluetooth Audio είναι πολύ σημαντική προσθήκη στο Nintendo Switch. Ούτε το Xbox Series X ούτε το PlayStation 5 διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό, άρα δεν μπορείς να συνδέσεις όποια ακουστικά θες με τις νέες κονσόλες της Microsoft και της Sony. Οπότε, το Switch αποκτά ένα πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Βέβαια, το Bluetooth Audio είναι κάτι που μάλλον χρειαζόταν περισσότερο στο Switch. Στο χειριστήριο του Xbox Series X και στο DualSense μπορείς να συνδέσεις ενσύρματα ακουστικά. Όχι όμως και στο Switch, όταν αυτό είναι docked. Αν δεν παίζεις σε handheld mode δεν μπορείς να συνδέσεις ενσύρματα ακουστικά, γι’ αυτό και η υποστήριξη Bluetooth Audio είναι σημαντικότερη στο Nintendo Switch.

Τώρα λοιπόν που μπορείς να συνδέσεις ασύρματα ακουστικά στο Nintendo Switch, κάνε κι εσύ την αναβάθμιση λογισμικού για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτό το χαρακτηριστικό.