Το Xbox Series S νικητής της Black Friday, σύμφωνα με το Digital Economy Index

Περίληψη: Με τη Black Friday να έχει μόλις ολοκληρωθεί, τα στατιστικά δείχνουν πως η Microsoft κέρδισε τη μάχη των κονσολών, χάρη στο οικονομικό Xbox Series S.

Σύμφωνα με το Digital Economy Index της Adobe, το Xbox Series S ήταν ο μεγάλος νικητής της Black Friday, καθώς φαίνεται να ξεπέρασε τόσο το Xbox Series X, όσο και τα PS5 και Nintendo Switch την προηγούμενη εβδομάδα. Η Adobe ισχυρίζεται πως η έρευνά της αναλύει πάνω από 1 τρισεκατομμύριο επισκέψεις στα sites καταστημάτων ενώ περιλαμβάνει και απαντήσεις που έγιναν σε πάνω 1.000 επιχειρήσεις για τα πιο εμπορικά είδη των ημερών. Η εταιρεία αναφέρει πως η εξήγηση για αυτό το φαινόμενο είναι απλή, καθώς το Xbox Series S είναι η μοναδική κονσόλα νέας γενιάς που υπάρχει σε αφθονία και έτσι ήταν εύκολη επιλογή για κάποιον που έψαχνε Xbox Series X ή PS5 και δεν έβρισκε με τίποτα. Εκτιμάται, μάλιστα, για παρόμοιους λόγους, πως το Xbox Series S έχει πάει καλύτερα από το Xbox Series X και σε αρκετές αγορές που λανσαρίστηκαν οι δύο κονσόλες μέσα στον τελευταίο χρόνο.

Ο ίδιος ο Phil Spencer έχει κάνει ανάλογη εκτίμηση, ενώ είναι εμφανές πως και η Microsoft προωθεί ιδιαίτερα την πιο φθηνή new-gen κονσόλα της, μιας και μπορεί να εφαρμόσει άνετα και το ψηφιακό μοντέλο που έχει δημιουργήσει η αμερικανική εταιρεία με υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass.

Απόκτησε τώρα το Xbox Series S από τα καταστήματα Public και το Public.gr.