Xbox Series X / Οι πρώτες δοκιμές είναι γεγονός!

Περίληψη: Το Xbox Series X μόλις κυκλοφόρησε και οι πρώτες δοκιμές της νέας κονσόλας είναι γεγονός. Ας δούμε τι έχουν να πουν!

Το Xbox Series X είναι (επιτέλους) εδώ ωστόσο η Microsoft φρόντισε να στείλει ήδη την κονσόλα της σε επιλεγμένα τεχνολογικά μέσα ενημέρωσης. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να πάρουμε ήδη μια πρώτη γεύση από τις επιδόσεις της next-gen κονσόλας και να προετοιμαστούμε για τις gaming εμπειρίες που μας περιμένουν τους επόμενους μήνες!

Ο πρώτος τομέας για τον οποίο ανυπομονούμε όλοι να δούμε τα αποτελέσματα είναι η απόδοσή της. Τα πρώτα δείγματα είναι εντυπωσιακά καθώς η νέα κονσόλα της Microsoft είναι ικανή να προσφέρει ακόμα και διπλάσια ταχύτητα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ακόμα και παιχνίδια που ήταν δυνατό να παιχτούν σε 4K στο Xbox One X, ήταν συνήθως περιορισμένα σε ταχύτητες 30fps. Το Xbox Series X όμως κάνει το 4K gaming στα 60fps πραγματικότητα. Η νέα ισχυρότερη RDNA 2 GPU και ο Zen 2 επεξεργαστής ανεβάζουν θεαματικά τις επιδόσεις και την ποιότητα εικόνας στα παιχνίδια!

Ένας δεύτερος τομέας που αποδείχτηκε πολύ εντυπωσιακός είναι ο χρόνος φόρτωσης. Ο NVMe SSD δίσκος του Xbox Series X αλλάζει τον τρόπο που παίζεις. Μπορεί με την ταχύτητά του να μη βελτιώνει άμεσα τα γραφικά αλλά ο χρόνος που χάνεις περιμένοντας να φορτώσει ένα παιχνίδι ή μία ενδιάμεση σκηνή είναι πλέον πολύ μικρότερος. Η προσοχή σου, λοιπόν, μπορεί να μείνει στο game, αφού οι καθυστερήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί. Σε μερικά παιχνίδια, η μείωση στο χρόνο φόρτωσης έφτασε μέχρι και το εντυπωσιακό 75%!

Τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά του Xbox φέρνουν ακόμα μια σημαντική βελτίωση ταχύτητας, η οποία ακούει στο όνομα Quick Resume. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό σου επιτρέπει να μεταπηδάς από το ένα παιχνίδια στο άλλο με ελάχιστη καθυστέρηση και χωρίς να χάσεις την πρόοδό σου στο παιχνίδι που αφήνεις ανοιχτό. Ουσιαστικά το Xbox Series X αποκτά πραγματικό multitasking μεταξύ παιχνιδιών, με τον χρόνο που χρειάζεται η κονσόλα για να περάσει από το ένα παιχνίδι στο άλλο να είναι μέχρι πέντε δευτερόλεπτα. Στις δοκιμές που έγιναν, το Xbox Series X απέδειξε ότι μπορεί να κρατήσει ακόμα και 5 παιχνίδια ταυτόχρονα ανοιχτά και να επιτρέψει το Quick Resume μεταξύ τους!

Συνολικά το Xbox Series χαρακτηρίζεται από την ταχύτητά του. Είτε μιλάμε για την κάρτα γραφικών, τον επεξεργαστή, ή το δίσκο, η εμπειρία χρήσης της κονσόλας είναι πλέον... αστραπιαία!

Παράγγειλε το Xbox Series X από σήμερα, για να βιώσεις κι εσύ αυτή την ταχύτητα και όλες τις αναβαθμίσεις!