«Κορίτσι, ξύπνα!»: Συμβουλές για μια χαρούμενη ζωή!

Περίληψη: Όλοι και όλες έχουμε ζήσει - ή ζούμε ακόμα- στιγμές, ημέρες, μήνες (ακόμα και χρόνια)...

Όλοι και όλες έχουμε ζήσει - ή ζούμε ακόμα- στιγμές, ημέρες, μήνες (ακόμα και χρόνια) που πιστεύουμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε και αμφισβητούμε την αξία μας. Ότι δεν έχουμε τα κατάλληλα προσόντα για τη θέση που «κυνηγάμε», ότι δεν θα βρούμε χρηματοδότηση για την ιδέα μας, ότι περνάμε απαρατήρητοι, ότι δεν είμαστε αρκετά όμοφοι/καλοί/αποδεκτοί. Ε, λοιπόν, όλα είναι ένας μύθος!

Στο βιβλίο «Κορίτσι, ξύπνα!», η Rachel Hollis αποκαλύπτει τα είκοσι ψέματα που δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη ζωή –ψέματα που λέμε στον εαυτό μας τόσο συχνά, ώστε δεν τα αντιλαμβανόμαστε πια.

Όταν ξέρουμε τι μας κρατάει πίσω, μπορούμε να ξεκινήσουμε να το αποδομούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και να γράψουμε τη δική μας ιστορία!

Μπορούμε να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε ένα δίκτυο υποστήριξης γύρω μας. Ποιοι και ποιές μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας, να σταθούν υποστηρικτικά δίπλα μας, να μας δίνουν δύναμη, να μας παρακινούν θετικά να κάνουμε το επόμενο βήμα; Αυτούς και αυτές χρειαζόμαστε!

Μπορούμε να αρχίσουμε να κρατάμε τις υποσχέσεις που δίνουμε στον εαυτό μας. Να στεκόμαστε με ευθύνη απέναντι σε αυτά που έχουμε πει ότι θα πετύχουμε, να τηρούμε τα βήματα του πλάνου που έχουμε σχεδιάσει και τις δεσμεύσεις μας, πρώτα από όλους προς τον ίδιο μας τον εαυτό. Να θωρακιστούμε απέναντι στις γνώμες των άλλων, ειδικά όταν στέκονται περιοριστικά ανάμεσα σε εμάς και στους στόχους που έχουμε θέσει. Και φυσικά να ανοίξουμε το διάλογο για τα στερεότυπα με τους γύρω μας. Με την οικογένεια, την κοινότητα, το σχολείο μας ή την επιχείρηση στην οποία εργαζόμαστε. Να γίνουμε φορείς αλλαγής σε σχέση με την ισότητα των φύλων.

Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά είναι στο χέρι μας να σκεφτούμε, να αναθεωρήσουμε και… να βγούμε μπροστά!

Η Rachel Hollis είναι συγγραφέας πολλών best seller, ομιλήτρια, πρόσωπο της τηλεόρασης και ιδρύτρια της εταιρείας Chic Media. Έχει ανακηρυχθεί «Νο 1 Επιχειρηματίας κάτω των 30» και διοχετεύει όλη της την ενέργεια στην ενδυνάμωση των γυναικών για να πάρουν τον έλεγχο της ζωής τους και να ακολουθήσουν τους στόχους τους δίχως φόβο. Το βιβλίο «Κορίτσι, ξύπνα!» είναι ένα best seller προσωπικής βελτίωσης που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, με αμεσότητα και χιούμορ. Έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στους New York Times και τη USA Today, ενώ μεταφράζεται σε 30 χώρες. 

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, χαρίζουν σε τρεις (3) τυχερούς τρία (3) αντίτυπα του βιβλίου «Κορίτσι ξύπνα!». Ο διαγωνισμός θα λήξει την Τρίτη 26 Μαρτίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι οι:

Μαρία Ξένου

Δήμητρα Χιλάκου

Παναγιώτης Καρένης