Τα καλύτερα tablets για τα γιορτινά σου δώρα

Περίληψη: Για πολλούς τα tablet κατάφεραν πάρουν τη θέση των laptop, για άλλους έγιναν αγαπημένα gadget ως...

Για πολλούς τα tablet κατάφεραν πάρουν τη θέση των laptop, για άλλους έγιναν αγαπημένα gadget ως εργαλεία δουλειά ή... χαλάρωσης - όπως και να έχει, παραμένουν ακαταμάχητα! Ένα Android tablet, λοιπόν, είναι ένα εξαιρετικό δώρογια ανθρώπους κάθε ηλικίας και χρήστες κάθε απαίτησης.

Όπως με όλα τα είδη τεχνολογίας, όταν οι διαθέσιμες προτάσεις είναι τόσες πολλές η επιλογή μοιάζει δύσκολη, αν όμως προσεγγίσεις την αγορά μεθοδικά, θα καταλήξεις με το σωστό tablet σε γιορτινό περιτύλιγμα!

Το πρώτο που πρέπει να αποφασίσεις είναι η διάσταση. Οι βασικές κατηγορίες είναι τρεις: 7”-8” ίντσες, 9,5”-10,5” και πάνω από 11”.

Ξεκινώντας από τη μικρή κατηγορία των 7”-8”, μπορεί να σου φαίνεται ότι τόσο μικρά tablet δεν έχουν κάτι να προσφέρουν σε μια εποχή που τα smartphones κινούνται σε διαστάσεις από 5,5”-6,5”, όμως αποτελούν κατάλληλες λύσεις είτε για μικρά παιδιά, είτε για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που θέλουν να αποκτήσουν επαφή με την τεχνολογία και το Internet. Έξτρα μπόνους το κόστος τους, που είναι πολύ χαμηλό, επομένως ακόμα κι αν συμβεί κάποιο ατύχημα, είναι εύκολο να αντικατασταθούν!

Με κόστος μικρότερο των €100, προϊόντα όπως το MediaPad T3 7 και το Lenovo Tab 4 7”, θα καλύψουν και τις δύο αυτές κατηγορίες χρηστών. Αν τώρα κάποιος έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις σε μνήμη και χωρητικότητα, μπορεί να στραφεί προς το Lenovo Tab 4 8”, που υπερτερεί σε αυτούς του τομείς, χωρίς η τιμή του να ανεβαίνει υπερβολικά.

Προσιτές επιλογές υπάρχουν και στις 9,5” με 10”. Προϊόντα που σου προτείνουμε να κοιτάξεις είναι το Galaxy Tab E 9.6”, σε λευκό ή μαύρο χρώμα, το Huawei MediaPad T3 10 και το Lenovo Tab 10 10”, με τα δύο τελευταία να έχουν το πλεονέκτημα ότι διαθέτουν 16GB αποθηκευτικού χώρου.

Τέλος, αν το tablet προορίζεται για κάποιον που το θέλει όχι μόνο για Internet και ψυχαγωγία, αλλά και για απλές δουλειές γραφείου και ο προϋπολογισμός είναι λίγο πιο... άνετος, τότε πρέπει να στραφείς σε κάτι πιο ισχυρό. Εδώ οι δύο εναλλακτικές που σου προτείνουμε είναι το Galaxy Tab 10 της Samsung (επίσης σε λευκό ή μαύρο χρώμα) και το MediaPat T5 10” της Huawei, αμφότερα με οκταπύρηνους επεξεργαστές και 2GB RAM.

Και για ακόμα περισσότερες επιλογές σε tablets μπες στο public.gr ή έλα μια βόλτα στο κοντινότερο κατάστημα Public!