Κρύο; Η τεχνολογία κάνει το σπίτι, the place to be!

Περίληψη: Κάποτε, τα σπίτια ήταν... αφιλόξενα μέρη, κρύα και υγρά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα μονίμως...

Κάποτε, τα σπίτια ήταν... αφιλόξενα μέρη, κρύα και υγρά. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα μονίμως κλειστά σαλόνια που όλοι είχαμε, "αμπαρωμένα" για να μην κρυώνουν το υπόλοιπο σπίτι; Ποιος μπορεί να ξεχάσει, όμως, και τις θρυλικές "κουκουνάρες" που είχαν οι γιαγιάδες μονίμως δίπλα τους; Βέβαια, έχουμε και την κεντρική "θέρμανση", κάτι που πολλοί από εμάς έχουμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε, με καλοριφέρ τα οποία ανάβουν όποτε θέλει ο διαχειριστής ή και καθόλου, στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε. Κι όμως, λύσεις υπάρχουν, για να μην κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι με το μπουφάν, ούτε -- αν έχεις τζάκι -- να καις... πορτοπαράθυρα και κασόνια! Έλα κι εσύ στα Public και εκμεταλλεύσου τη σύγχρονη τεχνολογία για να κάνεις το χώρο σου ζεστό και cozy!

Αφυγραντήρες

Ίσως η εξυπνότερη αγορά που μπορείς να κάνεις! Βλέπεις, η αίσθηση του κρύου έχει πολύ μεγάλη σχέση με το ποσοστό της υγρασίας που υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Ευτυχώς για εμάς, ζούμε σε μια χώρα όπου οι θερμοκρασίες πολύ σπάνια πέφτουν κάτω από (σχετικά) αποδεκτά επίπεδα, μέσα στα σπίτια μας. Η κύρια "πηγή" του κρύου, όμως, είναι η υγρασία, και από αυτήν έχουμε μπόλικη! Επένδυσε σε έναν (ή όσους χρειάζεσαι) αφυγραντήρα και μείωσε το κόστος θέρμανσης δραματικά! Ακόμη και οι πολύ μεγάλοι αφυγραντήρες, δεν ξεπερνούν σε κατανάλωση τα 500W, ενώ μια μικρομεσαία σόμπα ή αερόθερμο εύκολα "χτυπάει" τα 2000W. Στα Public, θα βρεις τον αφυγραντήρα Primo για χώρους κανονικού μεγέθους, ενώ για μεγαλύτερα σπίτια, ο Rohnson σίγουρα θα σε καλύψει! [gallery columns="2" link="none" size="full" ids="54749,54748"]

Ιονιστές

Δεν έχει σχέση με το κρύο αλλά με την καθαρότητα του αέρα που αναπνέουμε. Ειδικά χρήσιμος αν ζεις σε περιοχή με πολλά τζάκια, μέσα στην πόλη ή σε περιοχή επιβαρυμένη με σκόνη ή καπνό. Δες τον Philco Clean Air για να αναπνέεις αέρα απαλλαγμένο από μικρόβια και αλλεργιογόνα!

Αερόθερμα

Πολλές φορές θέλουμε να θερμάνουμε έναν μεμονωμένο χώρο, ο οποίος ίσως θέλει περισσότερη θέρμανση ή απλά να ζεστάνουμε... τα πόδια μας, κάτω από το γραφείο! Ε, τότε χρειαζόμαστε... αερόθερμο! Αυτό θα αναλάβει να ζεστάνει τον αέρα στο σημείο που θέλουμε, παρέχοντας άμεσα ζέστη και... θαλπωρή. Αν θες κάτι μικρό (σε μέγεθος) και εύκολο στη μεταφορά, τότε θες το μικρό και θαυματουργό Delonghi των 2kW, ενώ για κάλυψη μεγαλύτερου χώρου, με δυνατότητα περιστροφής, δες το Primo!

Θερμοπομποί

Η αίσθηση της θερμότητας στο χώρο, εκτός της υγρασίας που προαναφέραμε, εξαρτάται και από την ακτινοβολία -- ή την έλλειψη αυτής -- από τον ίδιο το χώρο. Όλα τα αντικείμενα στο χώρο μας, οι τοίχοι, τα έπιπλα, το ταβάνι, αλλά και το σώμα μας, ακτινοβολούν ανάλογα με τη θερμοκρασία τους, στο φάσμα του υπέρυθρου. Αν η θερμοκρασία του χώρου είναι αρκετά μικρότερη από τη θερμοκρασία στην επιφάνεια του σώματός μας, η οποία είναι περίπου 34 βαθμοί Κελσίου, τότε νιώθουμε κρύο απλά διότι το σώμα μας "δίνει" περισσότερη ενέργεια απ' όση δέχεται. Η τεχνολογία έχει φροντίσει και εδώ, με τους θερμοπομπούς, οι οποίοι απλά ακτινοβολούν στο υπέρυθρο, καλύπτοντας αυτό το έλλειμμα ενέργειας και κάνοντας το χώρο να "νιώθει" ζεστός και άνετος! Δες, για παράδειγμα, τον θερμοπομπό της Philco! [gallery link="none" columns="2" size="full" ids="54750,54751"]

Σόμπες

Η πιο παραδοσιακή μέθοδος θέρμανσης, η σόμπα χαλαζία αποτελεί την εξέλιξη της παλιάς "κουκουνάρας", με το χέρι της σύγχρονης τεχνολογίας. Παρέχει ζέστη και ακτινοβολία με τρόπο (ακτινοβολία) παρόμοιο με αυτόν ενός τζακιού, αλλά χωρίς τη φωτιά! Συνδυάζει ζέστη και αυτό το θερμό πορτοκαλί φως που σε ζεσταίνει και μόνο που το βλέπεις, δίώχνοντας το κρύο από το χώρο σου! Η Daewoo με 5 λάμπες χαλαζία είναι αυτή που θες!