Laptop ή tablet; Πώς να διαλέξεις ανάλογα με το τι φοιτητής είσαι!

Περίληψη: Η εποχή που οι φοιτητές κρατούσαν σημειώσεις σε ένα μπλοκ ή τετράδιο έχουν περάσει προ...

Η εποχή που οι φοιτητές κρατούσαν σημειώσεις σε ένα μπλοκ ή τετράδιο έχουν περάσει προ πολλού. Σήμερα, στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες διδασκαλίας των σχολών συναντά κανείς φοιτητές να γράφουν στο laptop τους, ενώ στα πηγαδάκια κατά τα διαλείμματα, τα tablets… πάνε κ' έρχονται.Ο φοιτητής του 2016-17 χρειάζεται τη νέα τεχνολογία, η οποία του προσφέρει τη δυνατότητα να κατακτήσει τη γνώση ανά πάσα στιγμή και μάλιστα με τρόπους που ποτέ πριν δεν ήταν εφικτό. Και δεν μιλάμε μόνο για φοιτητές θετικών κατευθύνσεων. Όλοι μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Είτε είσαι στο σπίτι, είτε στη σχολή, είτε στο δρόμο, έχεις πρόσβαση στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου.Το Internet, οι επεξεργαστές κειμένου, τα φύλλα εργασίας, τα βιβλία σε μορφή PDF, αλλά και τα εξειδικευμένα εργαλεία και apps προσφέρουν απίστευτη γκάμα δυνατοτήτων, πληροφοριών και πρόσβαση σε δεδομένα που στο παρελθόν ήταν απλά αδιανόητο.Σκέψου μόνο ότι ανά πάσα στιγμή, είτε είσαι στο σπίτι, είτε στη σχολή, είτε στο δρόμο, έχεις πρόσβαση στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου. Η απάντηση στο ερώτημα που σε απασχολεί είναι ένα μόλις κλικ μακριά. Εφόσον, λοιπόν, έχεις πεισθεί για τη χρησιμότητα της ένταξης των νέων τεχνολογιών μέσα στη διαδικασία των σπουδών και της καθημερινής μελέτης σου (εκτός φυσικά από τη χρήση τους για διασκέδαση :-) παρουσιάζουμε μια σειρά από νέα laptops και tablets τα οποία θα σου χρειαστούν τώρα που ξεκινά η νέα χρονιά των σπουδών σου. Για το αμφιθέατροlaptop-quest-slimbook-left-1000-1180752Εάν θέλεις ένα laptop για να το έχεις πάντα μαζί σου στη σχολή και να μην ζυγίζει... έναν τόνο, να χωρά στην τσάντα και παράλληλα να είναι εύχρηστο και γρήγορο, η απάντηση είναι το Quest Slimbook. Πρόκειται για έναν φορητό υπολογιστή στις 10,1 ίντσες με Windows 10, 2GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 32GB σε μορφή δίσκου SSD. Ζυγίζει μόλις ένα κιλό και έχει διαστάσεις 18,5x27,6x1,9 cm, ενώ από άποψη θυρών και επικοινωνίας, το Quest Slimbook έχει... τα πάντα! Από Wi-Fi και Bluetooth, μέχρι 2x USB 2.0 και mini HDMI.Πρόκειται για το απόλυτα φθηνό laptop για μαθητές και φοιτητές που μάλιστα κοστίζει λιγότερο κι από το κινητό σου τηλέφωνο. Μην το χάσεις! 
Εάν λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι, ένα ελαφρύ και μικρό laptop γύρω στις 10-13'' είναι η καλύτερη επιλογή!
Για το σπίτιhp-laptop-ay020nv-left-1000-1165101Επιστρέφοντας στο σπίτι από τις πολύωρες παραδόσεις και τα εργαστήρια, χρειάζεσαι έναν αξιόπιστο υπολογιστή, τόσο για να γράψεις τις εργασίες σου, όσο και να διασκεδάζεις, αλλά και να επικοινωνείς με οικογένεια, συμφοιτητές και φίλους.Εδώ οι διαστάσεις μεγαλώνουν. Το laptop του φοιτητικού δωματίου ξεκινά από τις 15,6 ίντσες, διάσταση απολύτως ικανοποιητική για πολύωρη εργασία, αλλά παράλληλα όχι τόσο μεγάλη ώστε να μην μπορείς να το πάρεις μαζί σου, εάν χρειαστεί.lenpvo-b5400-left-1000-1164172Οι προτάσεις μας είναι το Lenovo B5400 και το HP 15-ba014nv. Πρόκειται για δύο πανίσχυρα και παράλληλα οικονομικά laptops με... μπόλικη RAM (6GB το πρώτο και 8GB το δεύτερο) και αποθηκευτικό χώρο που θα χωρέσει τα πάντα (1TB και τα δύο).Το δεύτερο σύστημα απευθύνεται περισσότερο σε φοιτητές που τρέχουν πιο βαριές εφαρμογές (ή για όσους επιδίδονται στο άθλημα του… gaming), αφού και περισσότερη RAM έχει και ξεχωριστή κάρτα γραφικών (συγκεκριμένα την AMD Radeon R5 M430 με 2GB μνήμη).Κατά τα λοιπά και τα δύο laptops είναι εξοπλισμένα σαν «αστακοί», με όλες τις απαραίτητες θύρες επικοινωνίας και ασύρματες συνδέσεις. Επίλεξε 2-σε-1mls-magic-tablet-laptop-1000-1178469Τα 2-σε-1 laptops είναι η νέα τάση στο χώρο του computing. Πρόκειται για συσκευές που λειτουργούν τόσο ως laptops, όσο και ως tablets. Οι δύο προτάσεις της MLS, το MLS Magic 10.1 και MLS Magic 11,6 διαθέτουν αποσπώμενα πληκτρολόγια, αλλά και δύο λειτουργικά συστήματα. Έτσι, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε ως απλά tablets με Android, χωρίς το πληκτρολόγιο, είτε να προσαρμόσεις το μαγνητικό πληκτρολόγιο και να τα μετατρέψεις σε κανονικά laptops με Windows 10.
Τα 2-σε-1 laptops είναι η νέα τάση του computing. Tablet & laptop μαζί!
Και τα δύο διαθέτουν τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Z8300 Cherry-Trail T3 64-bit στο 1,80 GHz, με το πρώτο να έχει 2GB RAM και το δεύτερο 4GB.Το ποιο από τα δύο θα επιλέξεις είναι καθαρά δική σου υπόθεση και εξαρτάται από το μέγεθος της οθόνης (10,1 ίντσες και 11,6), αλλά και από τις επιδόσεις, με το μεγαλύτερο μοντέλο να είναι και το πιο ισχυρό. Πάντα μαζί σουhuaweimediapadt1-extra1-1000-1173081Καλά τα laptops, αλλά ένα tablet είναι απαραίτητο για τον σύγχρονο φοιτητή που θέλει γνώση, ψυχαγωγία αλλά και επικοινωνία παντού και πάντα. Οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν ένα tablet στις 10 ίντσες και ένα στις 8. Το "μικρό" μοντέλο είναι το Huawei MediaPad T1. Πρόκειται για μια ιδανική λύση για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, για διασκέδαση και επικοινωνία όταν βρίσκεσαι έξω από το σπίτι. Διαθέτει 8GB αποθηκευτικού χώρου, τετραπύρηνο επεξεργαστή και 1GB RAM. Υποστηρίζει Wi-Fi και Bluetooth, διαθέτει κάμερα στα 5 MP για φωτογραφίες και μπροστινή κάμερα 0.3 MP για βιντεοκλήσεις και λοιπές εφαρμογές. 
Ένα tablet με WiFi είναι απαραίτητο για επικοινωνία παντού και πάντα.
Το "μεγάλο" μοντέλο προέρχεται από τη Lenovo. Πρόκειται για το μοντέλο Lenovo Tab 2 A10-30. Διαθέτει 16GB αποθηκευτικό χώρο, 1GB RAM, κάμερα 5 Megapixel στην πίσω όψη για φωτογραφίες και βίντεο και κάμερα 2 Megapixel στην πρόσοψη, ιδανική για βιντεοκλήσεις και όχι μόνο.Δες laptop ή tablet και διάλεξε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία.