Λάτρης του running; Διάλεξε το σωστό smartphone!

Περίληψη: Το τρέξιμο είναι μια από τις απλούστερες ασκήσεις που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητά σου....

Το τρέξιμο είναι μια από τις απλούστερες ασκήσεις που μπορείς να βάλεις στην καθημερινότητά σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα αθλητικά σου παπούτσια, μπόλικες αντοχές και... είσαι έτοιμος! Είτε επιλέξεις ένα κοντινό γήπεδο, κάποιο πάρκο ή απλώς τρέξιμο στον δρόμο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το πάρεις απόφαση.

Αν θες να πας την εξάσκησή σου ένα βήμα παραπέρα, όμως, μπορείς να αρχίσεις να καταγράφεις με ακρίβεια κάθε σου δραστηριότητα με τη βοήθεια ενός wearable, ή ακόμα καλύτερα του smartphone σου.

Τα πλεονεκτήματα ενός smartphone έναντι ενός wearable, για χρήση κατά το τρέξιμο, είναι πολλά: Αρχικά μπορείς να είσαι εύκολα σε επικοινωνία όσο θα λείπεις από το σπίτι. Επιπλέον, το smartphone δεν σε περιορίζει σε συγκεκριμένη εφαρμογή fitness, άρα μπορείς να κατεβάσεις αυτή που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες σου! Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως μπορείς να έχεις σε αυτό την αγαπημένη σου μουσική, για να ακούς όσο τρέχεις.

Το μόνο μειονέκτημά του σε σχέση με ένα activity tracker ή ένα smartwatch είναι το βάρος του. Παρότι ένα smartphone σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βαρύ αντικείμενο, είναι σίγουρα βαρύτερο από ένα έξυπνο ρολόι. Γι’ αυτό, αν σου αρέσει το τρέξιμο και ψάχνεις καινούργιο smartphone, οι διαστάσεις πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου.

Το Huawei P30 Lite και το Samsung Galaxy A40, για παράδειγμα, είναι δύο προτάσεις ιδανικές για κάθε δρομέα. Το μέγεθός τους κυμαίνεται μεταξύ 5,9 και 6,15 ιντσών άρα είναι από τις μικρότερες συσκευές που μπορείς να βρεις. Ακόμα, το βάρος τους δεν ξεπερνάει τα 159 γραμμάρια, με το Galaxy A40 μάλιστα να ζυγίζει μόλις 140 γραμμάρια.

Αυτό που τα ξεχωρίζει είναι η χωρητικότητα και το GPS. Το Huawei P30 Lite από τη μία έχει 128GB αποθηκευτικό χώρο και μπορεί να χωρέσει περισσότερα αρχεία μουσικής, από την άλλη το Samsung Galaxy A40 υποστηρίζει όλα τα συστήματα δορυφόρων στον κόσμο. Αν χρειάζεσαι οπωσδήποτε την ακριβή καταγραφή των διαδρομών σου, τότε ίσως θα ήταν καλύτερο να προτιμήσεις την πρόταση της Samsung, διαφορετικά, η χωρητικότητα του Huawei P30 Lite μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη.

Όποιο από τα δύο και να επιλέξεις, δεν χρειάζεται να το κουβαλάς στην τσέπη και να σε ενοχλεί την ώρα που τρέχεις. Με μια θήκη-περιβραχιόνιο μπορείς να κάνεις το κινητό σου wearable και να συνδυάσεις τις δυνατότητες του smartphone με την ευκολία μια έξυπνης συσκευή που την φοράς!