What's new. Παιδί.
Συνταγή STEAM: Le Corbusier στον ατμό με μακέτες!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Συνταγή STEAM: Le Corbusier στον ατμό με μακέτες!
> Συνταγή STEAM: Le Corbusier στον ατμό με μακέτες!
06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Συνταγή STEAM: Le Corbusier στον ατμό με μακέτες!

STEAM ένας όρος που μπήκε πολύ πρόσφατα στην ζωή μας και θελήσαμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα απο τα παιχνίδια. Σίγουρα όμως ξέρουμε αρκετά γι’αυτό; Μια απο τις εταιρίες που ασχολείται με την τάση-φαινόμενο είναι και η blast.

Η blast (build and learn art • science • technology), ειναι το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό concept που προσφέρει μια συνολική εμπειρία γνώσης, δημιουργίας και παιχνιδιού. Ιδρυτής της είναι ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, διεθνώς αναγνωρισμένος σχεδιαστής καθώς και μέλος της ομάδας που εξελίσσει τη ρομποτική πλατφόρμα LEGO® MINDSTORMS®. Η ομάδα της blast λοιπόν μας δίνει μια συνταγή για νόστιμη Αρχιτεκτονική. Μια διαφορετική κουζίνα! Εσυ; Θα δοκιμάσεις;

Πέρα από αυτό όμως τα Public σας έχουν και ένα ευχάριστο νέο! Η blast ξεκινάει τα πρώτα σεμινάρια ρομποτικής αποκλειστικά στο Public The Mall από τις 30 Σεπτεμβρίου!!

Συνταγή για μια νόστιμη Αρχιτεκτονική!

Χρόνος μαγειρέματος: μια ζωή
Βαθμός δυσκολίας: 3,5/5

Υλικά
– ½ κιλού καλές ιδέες
– 3 κιλά κακές ιδέες
– χαρτιά κατά βούληση
– 2-4 μολύβια ή άλλα εργαλεία γραφής
– 2 κούπες περιορισμοί
– 100 γρ. προβλήματα
– Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σετ «μαγειρικής» της LEGO Architecture Studio. Διαθέτει πολλές ιδέες, βιβλίο συνταγών από τους καλύτερους παγκοσμίως «σεφ», και υλικά για να φτιάξετε συνταγές με φαντασία! Θα το βρείτε εδώ!

Προετοιμασία

Αρχικά μελετάμε συνταγές παρόμοιες με τη δική μας, ώστε να εμπνευστούμε. Απλώνουμε στην επιφάνεια εργασίας μας τις καλές και τις κακές ιδέες. Επιλέγουμε κάποιες από αυτές (προτιμήστε τις καλές) και τις ανακατεύουμε με προσοχή ώστε να μην χαθούν τα δημιουργικά τους συστατικά. Χαράζουμε στα χαρτιά με τα εργαλεία γραφής μια πορεία, με εναλλαγές φωτός και σκιάς για περισσότερο ενδιαφέρον. Αλέθουμε τα προβλήματα και τους περιορισμούς, ώσπου να γίνουν μια παχύρρευστη μάζα, την οποία πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το μείγμα, και αφού είμαστε ικανοποιημένοι το τοποθετούμε στη μακέτα για μαγείρεμα.

blast architecture - I

Μαγείρεμα στον ατμό (Γιατί η αρχιτεκτονική είναι STEAM!)

Σε χαμηλή φωτιά, κάνουμε πειράματα με τα υλικά μας για να βρούμε τις σωστές αναλογίες (ποιος είπε ότι η αρχιτεκτονική δεν είναι επιστήμη;). Προσαρμόζουμε την ένταση του μαγειρέματος με αυτοματισμούς, χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία. Ελέγχουμε με το πηρούνι αν το κτίριό μας είναι στέρεο και λειτουργεί σωστά, γιατί ως μηχανικοί είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτό. Προσθέτουμε ή αφαιρούμε στοιχεία, πολλαπλασιάζουμε μονάδες, διαιρούμε χώρους, μέχρι να βρούμε τη χρυσή τομή του σχεδίου μας – τα μαθηματικά είναι απλά! Ανακατεύουμε με τέχνη, ώστε το δημιούργημά μας να συγκινήσει με τη νοστιμιά του!

Παρουσίαση

Περιγράφουμε αυτό που έχουμε ετοιμάσει με απλή και κατανοητή γλώσσα, τεκμηριώνοντας τις επιλογές μας. Ξεκινώντας από τη γενική ιδέα και περνώντας στις λεπτομέρειες, αναλύουμε τις γεύσεις και τα αρώματα του κτιρίου μας! Καταγράφουμε το τελικό αποτέλεσμα για το αρχείο μας, σημειώνουμε σε ποια σημεία πετύχαμε και σε ποια αποτύχαμε. Με τις κατάλληλες διορθώσεις, το βελτιώνουμε και βάζουμε τις τελευταίες πινελιές.

LEGO Architecture Studio

Σερβίρουμε στους καλεσμένους μας!

Βρείτε τα παιχνίδια STEAM καθώς και περισσότερες “συνταγές” αρχιτεκτονικής με τουβλάκια LEGO® . 
*Ο Charles-Édouard Jeanneret-Gris, ή αλλιώς Le Corbusier (1887 – 1965), υπήρξε ίσως ο σημαντικότερος αρχιτέκτονας της σύγχρονης εποχής. Έχει σχεδιάσει καθημερινά αντικείμενα, κτίρια, πόλεις, έχει ασχοληθεί με την εκπαίδευση, με τη θεωρία της αρχιτεκτονικής και αποτελεί έναν από τους κύριους εμπνευστές του μοντέρνου κινήματος στην αρχιτεκτονική. Ένα από τα πιο γνωστά του έργα είναι η Villa Savoye.

Villa Savoye by Le Corbusier architect - LEGO

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog