Ζήσε σε έναν κόσμο... Led!

Περίληψη: Ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τα δεδομένα για τον φωτισμό του σπιτιού σου. Οι λάμπες...

Ήρθε η ώρα να επανεξετάσεις τα δεδομένα για τον φωτισμό του σπιτιού σου. Οι λάμπες πυρακτώσεως και φθορισμού δεν αποτελούν πλέον ούτε τις φωτεινότερες, ούτε καν τις οικονομικότερες λύσεις φωτισμού, έχοντας παραδώσει προ πολλού τα... ηνία στις LED.

Οι λάμπες LED, που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά, δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες της πρώτης γενιάς, που εξέπεμπαν τόσο έντονο, πάλλευκο φως, που έκανε τον χώρο σου να μοιάζει με… χειρουργείο! Πλέον είναι σε θέση να προσφέρουν πολύ πιο «ζεστό» φωτισμό εφόσον το επιθυμείς, ενώ διαθέτουν και αρκετά πιο «συμμαζεμένο» design, που τους επιτρέπει να χωρούν άνετα σε φωτιστικά και πορτατίφ χωρίς να εξέχουν.

Εκεί που οι λάμπες LED θα σε κερδίσουν ολοκληρωτικά, είναι σε ό,τι αφορά την απόδοσή τους. Let's do the Math: Μια λάμπα φθορισμού των 60 W, που λειτουργεί για πέντε ώρες ημερησίως, σε ένα έτος φτάνει να καταναλώνει 60 x 5 x 365 = 109.500 Wh ή 109,5 kWh, τιμή που αντιστοιχεί σε αξία ρεύματος 28,41€. Μια αντίστοιχη λάμπα LED θα είναι ισχύος 10 W, με αποτέλεσμα η ετήσια κατανάλωσή της για τις ίδιες ώρες λειτουργίας ναανέρχεται στις 18,25 kWh και η αξία του ρεύματος να πέφτει στα 7,54€. Και όλα αυτά για μία μόνο λάμπα…

Είτε πρόκειται, λοιπόν, για λάμπες, είτε για σποτ, βιδωτές ή μπαγιονέτ, επίλεξε εκείνες που ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο σου και εξασφάλισε τον φωτισμό που επιθυμείς, μειώνοντας σημαντικά την ετήσια κατανάλωση ρεύματος στο νοικοκυριό σου! Πέραν των εσωτερικών χώρων, μπορείς κάλλιστα να φροντίσεις και τους εξωτερικούς, εξοπλίζοντας κήπους, αυλές και βεράντες με LED panels και φωτιστικά για ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η… μόδα του LED ωστόσο δε σταματά εκεί, καθώς οι λάτρεις του DIY θα βρουν στις ταινίες LED έναν αξιόπιστο «σύμμαχο», που θα τους επιτρέψει να αναβαθμίσουν τις κατασκευές και τις δημιουργίες τους! Οι φακοί LED, τέλος, μπορούν να αποδειχθούν σωτήριοι σε μια ώρα ανάγκης, καθώς φωτίζουν αποτελεσματικότερα από τους συμβατικούς τον χώρο γύρω τους, τη στιγμή που η αυξημένη τους αυτονομία προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

LED it your way, λοιπόν, και άλλαξε μια για πάντα την καθημερινότητά σου μειώνοντας παράλληλα το κόστος ζωής στο σπίτι!

Είσαι έτοιμος για LED καταστάσεις;