Η Lenovo παρουσίασε το πρώτο foldable laptop στον κόσμο!

Περίληψη: Η αρχή έγινε με τα smartphone και τώρα η foldable τεχνολογία είναι έτοιμη να περάσει...

Η αρχή έγινε με τα smartphone και τώρα η foldable τεχνολογία είναι έτοιμη να περάσει και στα laptop. Η Lenovo παρουσίασε μια πρωτότυπη συσκευή, η οθόνη της οποίας διπλώνει στα δύο.

Το ThinkPad X1 Foldable PC Prototype, όπως ονομάζεται προς το παρόν η συσκευή, δεν είναι έτοιμο ακόμα για κυκλοφορία, αλλά η Lenovo μοιράστηκε τις πρώτες λεπτομέρειες από την επαναστατική συσκευή που ετοιμάζει.

Δικαίως μπορεί να αναρωτιέσαι σε τι διαφέρει ένα foldable laptop από ένα οποιοδήποτε άλλο laptop της αγοράς. Η βασική διαφορά είναι το μέγεθος. Σκέψου το Lenovo foldable laptop σαν ένα tablet μεγάλων διαστάσεων, το οποίο μπορεί όταν διπλωθεί να γίνει σαν laptop. Η οθόνη που διαθέτει το ThinkPad X1 foldable, όταν είναι πλήρως ανοιχτή, έχει διαγώνιο 13,3’’ με ανάλυση και 4:3 λόγο πλευρών.

Το panel του Lenovo foldable PC είναι φυσικά αφής και θα έχει υποστήριξη για stylus. Η κατασκευή έχει γίνει από την LG και το digitizer είναι από την Wacom, που σημαίνει ότι η οθόνη θα διαθέτει μεγάλη ακρίβεια, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σχεδιασμό.

Η Lenovo δεν μοιράστηκε πολλές επιπλέον πληροφορίες για το επερχόμενο laptop, αλλά και μόνο από το όνομά καταλαβαίνουμε ότι προορίζει την συσκευή γιατο business κοινό, όπως συνήθως συμβαίνει με τη σειρά ThinkPad. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το ThinkPad X1 Foldable PC θα χρησιμοποιεί Intel επεξεργαστή και κάποια έκδοση Windows που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί. Ακόμα, το foldable Lenovo laptop θα έχει stereo ηχείο, δύο θύρες USB Type-C και συνδεσιμότητα 4G LTE.

Κάποια άλλη λεπτομέρεια δεν είναι αυτή τη στιγμή γνωστή, αφού η συσκευή απέχει αρκετό καιρό από την επίσημη κυκλοφορία της. Όσο το 2020 και η ημερομηνία κυκλοφορίας πλησιάζουν, όμως, η Lenovo υπόσχεται ότι θα μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες για το ThinkPad X1 foldable PC.