Η LG ανακοίνωσε τις πρώτες οθόνες με χρόνο απόκρισης 1ms!

Περίληψη: Αν είσαι gamer, τότε ξέρεις καλά ότι για να αποκτήσεις οθόνη με πάρα πολύ γρήγορο...

Αν είσαι gamer, τότε ξέρεις καλά ότι για να αποκτήσεις οθόνη με πάρα πολύ γρήγορο response time έπρεπε μέχρι πρότινος να επιλέξεις ένα μοντέλο με TN ή VA panel.

Αυτού του τύπου οι οθόνες μπορούν να προσφέρουν πολύ γρήγορο χρόνο απόκρισης και ανανέωση πολλών Hertz, αλλά υστερούν στην αναπαραγωγή χρωμάτων. Η ακριβής χρωματική απόδοση είναι ένα από τα προσόντα των IPS πάνελ. Τώρα η LG κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα αυτών των δύο τεχνολογιών δημιουργώντας τις πρώτες IPS οθόνες με χρόνο απόκρισης 1ms.

Η LG στοχεύει φυσικά στο gaming κοινό με αυτά τα δύο νέα monitor, καθώς οι gamers δεν χρειάζεται πλέον να επιλέξουν μεταξύ ποιότητας και ταχύτητας. Οι δύο οθόνες ανήκουν στην νέα σειρά UltraGear Nano IPS της LG, η οποία χρησιμοποιεί ίδια τεχνολογία με τις NanoCell τηλεοράσεις της εταιρίας.

Πέρα από τον χρόνο απόκρισης του 1ms, οι νέες Nano IPS οθόνες της LG προσφέρουν 144Hz ταχύτητα ανανέωσης και υποστήριξη G-Sync. Τα δύο μοντέλα που ανακοινώθηκαν είναι μεγέθους 38 και 27 ιντσών. Η ανάλυση του μικρότερου μοντέλου είναι 2560x1440 ενώ η οθόνη των 38’’ διαθέτει ανάλυση 3840x1600, που σημαίνει ότι είναι ultra-wide με αναλογία πλευρών 21:9.

Και τα δύο monitor διαθέτουν υποστήριξη HDR και θα συνδέονται με τον υπολογιστή σου είτε μέσω HDMI ή με DisplayPort. Επιπλέον, θα υπάρχει και USB hub με δύο θύρες USB 3.0. Το μεγαλύτερο μοντέλο, όμως, έχει και ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, που δεν συναντάμε σε πολλές οθόνες. Στην πίσω πλευρά υπάρχει RGB φωτισμός, ο οποίος αυτόματα συγχρονίζεται με τα χρώματα της οθόνης για ακόμα πιο άνετο gaming.

Οι δυο νέες οθόνες της LG ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της φετινής E3 και η κυκλοφορία τους έχει οριστεί για τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη τις περιμένουμε το τρίτο τρίμηνο του έτους, με την LG να μη μοιράζεται προς το παρόν πληροφορίες για τις τιμές των οθονών...