Λιμάνια Ξένα, νέο άλμπουμ του Ν.Πορτοκάλογλου!

Περίληψη: "Το πλοίο θα σαλπάρει για λιμάνια ξένα, για λιμάνια ξένα! Μαζί του θα σε πάρει, αγάπη μου,...

"Το πλοίο θα σαλπάρει για λιμάνια ξένα, για λιμάνια ξένα! Μαζί του θα σε πάρει, αγάπη μου, και σένα, μακριά από μένα".  Παλιά και αγαπημένα τραγούδια αποκτούν φρέσκο αέρα με την υπογραφή του Νίκου Πορτοκάλογλου! Στο διπλό άλμπουμ "Λιμάνια Ξένα", ο Νίκος Πορτοκάλογλου επιλέγει τραγούδια που αγάπησε απ’ την «Ανατολή» και τα σμιλεύει με όργανα, γραμμές και χρώματα της Δύσης. Μοιάζει σαν φόρος τιμής σε όσα έχει αγαπήσει και μ’ ένα δικό του, μοναδικό τρόπο τα παντρεύει όλα αρμονικά: τον Τσιτσάνη με τον Jimi Hendrix, τον Γιοβάν Τσαούς με τους Beatles, τον Παναγιώτη Τούντα με τον Johnny Cash, τους ανατολίτικους αμανέδες με τις slide κιθάρες της Δύσης.

Untitled Τα «Λιμάνια Ξένα» ήταν μια προσωπική και μοναχική υπόθεση. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν πέρυσι τον Απρίλη. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου το ηχογράφησε ολόκληρο, στο δικό του στούντιο, παίζοντας ο ίδιος το κάθε όργανο. Το εικαστικό της έκδοσης επιμελήθηκε ο Γιάννης Κουρούδης (Κ2 Design). 

  Ο δίσκος περιλαμβάνει:  1 ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΣΑΛΠΑΡΕΙ 2 ΤΙ ΣΕ ΜΕΛΛΕΙ ΕΣΕΝΑ (Παραδοσιακό) 3 ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ (Παραδοσιακό) 4 ΑΣ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΑ ΠΑΛΙΑ 5 ΑΛΗΤΗ 6 ΕΓΩ Ο ΞΕΝΟΣ 7 ΧΑΛΑΣΙΑ ΜΟΥ 8 Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΩ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ 9 ΞΥΠΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ 10 ΟΙ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ (ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ ΠΗΡΑΝΕ) 11 ΜΗΛΟ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ (Παραδοσιακό) 12 ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ 13 ΖΟΥΣΑ ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ 14 ΜΕ Σ' ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ (Παραδοσιακό) 15 ΑΡΜΕΝΑΚΙ 16 ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ 17 ΣΤΟ 'ΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ (Παραδοσιακό) 18 ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ 19 ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΤΡΕΝΟ 20 α) ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΩ β) ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ (Παραδοσιακό) 21 ΧΑΡΙΚΛΑΚΙ 22 ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ 23 ΠΕΝΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ 24 ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ (Παραδοσιακό) 25 ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ
Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Feelgood και θα τον βρείτε στα Public.