Λιμάνια Ξένα, νέο άλμπουμ του Ν.Πορτοκάλογλου!

Περίληψη: "Το πλοίο θα σαλπάρει για λιμάνια ξένα, για λιμάνια ξένα! Μαζί του θα σε πάρει, αγάπη μου,...

"Το πλοίο θα σαλπάρει για λιμάνια ξένα, για λιμάνια ξένα!Μαζί του θα σε πάρει, αγάπη μου, και σένα, μακριά από μένα". Παλιά και αγαπημένα τραγούδια αποκτούν φρέσκο αέρα με την υπογραφή του Νίκου Πορτοκάλογλου! Στο διπλό άλμπουμ "Λιμάνια Ξένα", ο Νίκος Πορτοκάλογλου επιλέγει τραγούδια που αγάπησε απ’ την «Ανατολή» και τα σμιλεύει με όργανα, γραμμές και χρώματα της Δύσης. Μοιάζει σαν φόρος τιμής σε όσα έχει αγαπήσει και μ’ ένα δικό του, μοναδικό τρόπο τα παντρεύει όλα αρμονικά: τον Τσιτσάνη με τον Jimi Hendrix, τον Γιοβάν Τσαούς με τους Beatles, τον Παναγιώτη Τούντα με τον Johnny Cash, τους ανατολίτικους αμανέδες με τις slide κιθάρες της Δύσης.

UntitledΤα «Λιμάνια Ξένα» ήταν μια προσωπική και μοναχική υπόθεση. Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν πέρυσι τον Απρίλη. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου το ηχογράφησε ολόκληρο, στο δικό του στούντιο, παίζοντας ο ίδιος το κάθε όργανο. Το εικαστικό της έκδοσης επιμελήθηκε ο Γιάννης Κουρούδης (Κ2 Design). 

 Ο δίσκος περιλαμβάνει: 1 ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΘΑ ΣΑΛΠΑΡΕΙ2 ΤΙ ΣΕ ΜΕΛΛΕΙ ΕΣΕΝΑ (Παραδοσιακό)3 ΜΑΤΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ (Παραδοσιακό)4 ΑΣ ΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΑ ΠΑΛΙΑ5 ΑΛΗΤΗ6 ΕΓΩ Ο ΞΕΝΟΣ7 ΧΑΛΑΣΙΑ ΜΟΥ8 Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΩ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΩ9 ΞΥΠΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ10 ΟΙ ΒΕΡΓΟΥΛΕΣ (ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ ΠΗΡΑΝΕ)11 ΜΗΛΟ ΜΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ (Παραδοσιακό)12 ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣΣΑ13 ΖΟΥΣΑ ΜΟΝΑΧΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ14 ΜΕ Σ' ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΝΕΡΑ (Παραδοσιακό)15 ΑΡΜΕΝΑΚΙ16 ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΙ17 ΣΤΟ 'ΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ (Παραδοσιακό)18 ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ19 ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΟ ΤΡΕΝΟ20 α) ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΘΑ ΓΙΝΩ β) ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ (Παραδοσιακό)21 ΧΑΡΙΚΛΑΚΙ22 ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ23 ΠΕΝΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΑΙΑ24 ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ (Παραδοσιακό)25 ΜΗΝ ΑΠΕΛΠΙΖΕΣΑΙ
Ο δίσκος κυκλοφορεί από την Feelgood και θα τον βρείτε στα Public.