Logitech G502 Lightspeed: ο θρύλος κόβει τα καλώδια!

Περίληψη: Το G502 της Logitech είναι ούτως ή άλλως ένα ποντίκι που έχει περάσει στο πάνθεον των...

Το G502 της Logitech είναι ούτως ή άλλως ένα ποντίκι που έχει περάσει στο πάνθεον των καλύτερων gaming mouse. Το διαστημικό του σχήμα είναι ενδεικτικό των προθέσεων των σχεδιαστών του, αλλά το hardware που το συνοδεύει το έκανε να ξεχωρίζει. Μέχρι τώρα, όμως, ακολουθώντας την επιταγή των gamers για πολύ μικρό lag, ερχόταν με καλώδιο. Μέχρι τώρα…

Η Logitech δε μπορούσε να αφήσει την πρόκληση αναπάντητη. Έβαλε τους ερευνητές της να δημιουργήσουν ένα πρωτόκολλο ασύρματης επικοινωνίας, το οποίο να είναι τουλάχιστον όσο γρήγορο είναι και το καλώδιο, δηλαδή η σύνδεση USB. Και αυτοί τα κατάφεραν!

Στο εσωτερικό του G502 Lightspeed βρίσκουμε έναν επεξεργαστή ARM Cortex-M, ο οποίος φροντίζει έτσι ώστε το sampling του αισθητήρα να γίνεται ανά 1 millisecond, κάνοντάς το εξαιρετικά γρήγορο, ενώ ο ίδιος ο αισθητήρας φτάνει τα 16.000 DPI, για απίστευτη ευαισθησία!

Μάλιστα, ο ίδιος ο επεξεργαστής ρυθμίζει τις παραμέτρους του αισθητήρα, ανάλογα με την επιφάνεια στην οποία κινείται το ποντίκι!

Η ασύρματη επικοινωνία γίνεται μέσω της τεχνολογίας Lightspeed της Logitech, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για να ελαχιστοποιεί το lag. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ισχύς του πομπού έχει αυξηθεί, ο δέκτης λειτουργεί επίσης με 1ms ρυθμό λήψης, ενώ χρησιμοποιείται και μια μέθοδος «frequency hopping», με την οποία το ποντίκι «πηδά» ανάμεσα στις διαθέσιμες συχνότητες μέχρι να βρει καθαρό σήμα! Μάλιστα, η Logitech αναφέρει πως το Lightspeed είναι πιο γρήγορο ακόμη κι από τις ενσύρματες εκδόσεις του G502!

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το G502 Lightspeed διαθέτει και σύστημα ασύρματης φόρτισης Logitech PowerPlay, έτσι ώστε να φορτίζει ακόμη και κατά τη διάρκεια της χρήσης, μέσω του ειδικού «power mat».

Και, βέβαια, ας μην ξεχνάμε ένα από τα μεγαλύτερα selling points των ποντικιών της Logitech, το απίστευτο scroll wheel, το οποίο μπορεί, με μηχανικό τρόπο, να αλλάξει συμπεριφορά και να λειτουργεί είτε με «clicks» είτε με ελεύθερη κύλιση. Ως κάποιος που χρησιμοποιεί ποντίκια με αυτό το χαρακτηριστικό πάνω από 12 χρόνια, ας μου επιτραπεί το σχόλιο: η ελεύθερη κύλιση στο scroll wheel είναι από τα πράγματα που σου αλλάζουν τη ζωή.

Στο εξωτερικό, το G502 Lightspeed εξακολουθεί και δείχνει… διαστημικό, έχοντας κρατήσει το σχήμα των G502 με τα 11 προγραμματιζόμενα πλήκτρα και το σύστημα ρυθμιζόμενου βάρους με ειδικά βαρίδια που ο χρήστης μπορεί να προσθέσει κατά βούληση. Οι σχεδιαστές του, βέβαια, επανασχεδίασαν το εσωτερικό του ποντικιού, έτσι ώστε να χωρέσει το επιπλέον hardware και η μπαταρία και το κατάφεραν σχεδιάζοντας εντελώς νέο σκελετό. Το αποτέλεσμα είναι το σχήμα του G502 Lightspeed να είναι ουσιαστικά ίδιο με όλα τα υπόλοιπα G502.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα ποντίκι το οποίο έχει όλα τα φόντα να γίνει all-time-classic. Τα ενσύρματα αδερφάκια του, το έχουν ήδη καταφέρει. Το Lightspeed είναι ακόμη καλύτερο!