Λογοτεχνικοί Περίπατοι: Tα χνάρια του Σεφέρη στην Αθήνα

Περίληψη: Είναι δυνατόν να ανακαλύψουμε το έργο ενός ποιητή ή συγγραφέα κάνοντας μια βόλτα; 

Είναι δυνατόν να ανακαλύψουμε το έργο ενός ποιητή ή συγγραφέα κάνοντας μια βόλτα; 

Aπό το Καλλιμάρμαρο ως την Πλάκα κι από εκεί στο Σύνταγμα. Μπορούν οι στίχοι ή οι σελίδες ενός βιβλίου να γίνουν η καλύτερη παρέα για ένα ξεχωριστό πρωινό Σαββάτου στην καρδιά της Αθήνας;

Περιηγηθείτε στην Αθήνα & ανακαλύψτε το έργο γνωστών συγγραφέων: Πρώτος περίπατος αφιερωμένος στο Γιώργο Σεφέρη!

Τα Public ενώνουν τις δυνάμεις τους με την εταιρεία πολιτιστικού τουρισμού, Discover Greek Culture, και εγκαινιάζουν έναν νέο θεσμό τους «Λογοτεχνικούς Περιπάτους»!

Πιο συγκεκριμένα, λίγοι τυχεροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σάββατο το μήνα να περιηγηθούν μαζί με συγγραφείς, ειδικούς στον χώρο του βιβλίου και εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων σε διάφορες περιοχές της πόλης της Αθήνας ανακαλύπτοντας συγχρόνως την ιστορία, τα μυστικά και το έργο γνωστών συγγραφέων και ποιητών.

Ο πρώτος «Λογοτεχνικός Περίπατος» ξεκινάει το Σάββατο, 21 Μαρτίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και σας προσκαλεί σε  μια ιδιαίτερη περιήγηση στην Αθήνα και στα μονοπάτια της ποίησης με «ξεναγό» έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, τον νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη.

Το νήμα θα αρχίσει να ξετυλίγεται στην οδό Άγρας 20, στο σπίτι που ο Γιώργος και η Μαρώ Σεφέρη έχτισαν ως μόνιμη κατοικία τους, μετά το πέρας της μακράς διαμονής του ποιητή στο εξωτερικό λόγω της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας. Μια ανάσα από το Παναθηναϊκό στάδιο και ακολουθώντας το νησιώτικο στυλ, το διώροφο σπίτι με τα αναρίθμητα ενθυμήματα, καθένα με μια ξεχωριστή ιστορία συνδεδεμένη με τον νομπελίστα ποιητή, έχει πολλά να αποκαλύψει.

Η επόμενη στάση θα είναι στην  οδό Κυδαθηναίων 9 στην Πλάκα. Εκεί, πάνω στον ήσυχο πεζόδρομο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την οικία Σεφεριάδη, ένα από τα πιο φορτωμένα με Ιστορία σπίτια της πρωτεύουσας, καθώς όχι απλώς αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του ποιητή, αλλά το ισόγειο διαμέρισμα ήταν η έδρα του όταν ερχόταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας.  Στο ίδιο κτίριο ζούσε και η αδελφή του και ποιήτρια Ιωάννα με τον σύζυγό της και πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Τσάτσο.

SEFERIS NOBEL

Η τρίτη στάση είναι προγραμματισμένη για τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Ίκαρο, στην οδό Βουλής 4, ο οποίος είναι και ο αποκλειστικός εκδότης των έργων του Γιώργου Σεφέρη, του ποιητή που τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ το 1963.

Τέλος, η διαδρομή θα κλείσει στο Public Συντάγματος όπου ο επίσης ποιητής και βιβλιογράφος, μεταξύ άλλων, του Γιώργου Σεφέρη, Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα είναι διαθέσιμος για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Θα αντισταθείτε;

Πότε: Σάββατο, 21 Μαρτίου

Ώρα: 11:00- 13:30

Πού: Έναρξη από Σπίτι Σεφέρη (οδό Άγρας 20)- ολοκλήρωση διαδρομής Public Συντάγματος

Είσοδος: Περιορισμένος αριθμός θέσεων- Είσοδος με δήλωση συμμετοχής εδώ

Για να ενημερωθείτε για τη θεματολογία και τις διαδρομές των επόμενων «Λογοτεχνικών Περιπάτων», δείτε εδώ!

 Διαβάστε επίσης στο Public Blog

Η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη γράφει στο Public Blog τις σκέψεις της για την Ημέρα της Γυναίκας!