Lookout: εφαρμογή της Google για ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Περίληψη: Μια ακόμα πρωτοβουλία της Google για τη διευκόλυνση των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης γίνεται πραγματικότητα...

Μια ακόμα πρωτοβουλία της Google για τη διευκόλυνση των συνανθρώπων μας με προβλήματα όρασης γίνεται πραγματικότητα με το λανσάρισμα της εφαρμογής Lookout

Σχεδιασμένη για να βοηθήσει τους 253 εκατομμύρια ανθρώπους, που είτε έχουν μειωμένη όραση είτε είναι τυφλοί, η εφαρμογή είναι σε θέση να αναγνωρίσει αντικείμενα του περιβάλλοντος και κείμενα, βοηθώντας τόσο στην μετακίνηση σε άγνωστους χώρους, όσο και στην ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών.

Στην πράξη μετά την εκκίνηση της εφαρμογής – κάτι που μπορεί να γίνει και φωνητικά μέσω της Google Assistant – o χρήστης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο, παρά να στρέψει το κινητό του στον περιβάλλοντα χώρο και η εφαρμογή θα αρχίσει να αναγνωρίζει τα αντικείμενα που βλέπει η κάμερα της συσκευής.

Η εφαρμογή προσφέρει τρία mode λειτουργίας, το Explore, που είναι και το προεπιλεγμένο εργοστασιακά, το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να βοηθάει στη μετακίνηση, το Shopping που μπορεί να αναγνωρίσει προϊόντα από τα barcodes και να βοηθήσει σε εγχρήματες συναλλαγές, και το Quick Read που εξειδικεύεται στην αναγνώριση κειμένου. 

Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στην Αμερική, στα αγγλικά και για τους κατόχους συσκευών Pixel, όμως σταδιακά η υποστήριξη θα επεκταθεί, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιο γνωστοποιημένο πλάνο για το παγκόσμιο rollout.