Love on the big screen: Οι 10 αισθηματικές ταινίες που αναμένουμε μέσα στο 2018!

Περίληψη: Από την τελευταία σκηνή του Casablanca (έξω απ’ το αεροπλάνο, με τον άνεμο να λυσσομανάει...

Από την τελευταία σκηνή του Casablanca (έξω απ’ το αεροπλάνο, με τον άνεμο να λυσσομανάει και το γλυκόπικρο “we will always have Paris” να αντηχεί σαν υπόσχεση αιώνιας αγάπης), μέχρι την τελευταία εμπορική ταινία που φτιάχτηκε για να κόψει εισιτήρια και μόνο, οι αισθηματικές ταινίες είναι αυτό που όλοι κοροϊδεύουν κι όμως κανένας δεν μπορεί να τους ξεφύγει. Παρά τα κλισέ τους, τα μελό λογάκια, την εξιδανίκευση των συναισθημάτων και το κυνήγι του υπέρτατου έρωτα (που όλοι ξέρουμε ότι στο τέλος σε ρίχνει στα τάρταρα), καταφέρνουν να σε συγκινήσουν. Μιας και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει, εμείς συγκεντρώσαμε εδώ 10 επερχόμενες ρομαντικές ταινίες που θα σου μεταφέρουν το ερωτικό τους κλίμα. Απολαύστε υπεύθυνα – και καλού κακού πάρτε κι ένα χαρτομάντηλο να βρίσκεται εκεί κοντά…

Ophelia

Η ιστορία του Άμλετ, ξεδιπλωμένη από τη μεριά της Oφηλίας, μιας από τις τραγικότερες ηρωίδες στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Θα την ενσαρκώσει η μικρή Daisy Ridley, ενώ δίπλα της θα δούμε τη Naomi Watts.

Fifty Shades Freed

Η τρίτη και τελευταία ταινία της γνωστής σειράς παίζεται ήδη στις αίθουσες. Παντρεμένο ζευγάρι πια, ο Anastasia Steele και ο κύριος Γκρέι καλούνται να διαχειριστούν τις αμαρτίες του παρελθόντος. Και είναι αρκετές…

Every Day

16χρονο κορίτσι συνδέεται ερωτικά με έναν τύπο που μεταμορφώνεται σε διαφορετικό άνθρωπο κάθε μέρα (μα, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και στ’ αλήθεια;). Έρχεται στις 22 Φεβρουαρίου – και μέχρι τότε προλαβαίνεις να διαβάσεις το ομώνυμο απολαυστικό μυθιστόρημα του David Levithan.

Love, Simon

O 17χρονος Simon είναι ομοφυλόφιλος, αλλά δεν το έχει αποκαλύψει σε κανέναν. Η ζωή του θα αλλάξει όταν τα e-mails που έστελνε στο διαδικτυακό του φλερτ πέσουν στα λάθος χέρια. (Βασισμένο στο μυθιστόρημα Simon vs. the Homo Sapiens Agenda της Becky Albertalli).

Midnight Sun

H ιστορία μιας κοπέλας που έχει έντονη ευαισθησία στις ακτίνες του ήλιου και προσπαθεί να το κρύψει από τον έρωτά της. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Bella Thorne.

Overboard

Ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο παθαίνει αμνησία μετά από μια πτώση στο γιωτ του και ένα φτωχό κορίτσι θα επωφεληθεί της κατάστασης, για να τον πείσει ότι είναι η γυναίκα του. Ριμέικ της γνωστής κωμωδίας του 1987, στην οποία πρωταγωνιστούσαν η Goldie Hawn και ο Kurt Russell.

On Chesil beach

Ένα νιόπαντρο ζευγάρι του 1962 φεύγει για μήνα του μέλιτος. Η πλήρης απειρία τους στο σεξ, θα τους δημιουργήσει διάφορα προβλήματα. Κι όμως, δεν πρόκειται για κωμωδία αλλά για δράμα.

Valley Girl

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι από διαφορετικά backgrounds αψηφούν γονείς, συγγενείς και φίλους για να μείνουν μαζί. Το γνωστό φιλμ του 1983 επιστρέφει ως μιούζικαλ, με ένα 80’s New Wave soundtrack και μπόλικο γέλιο.

Mamma Mia! Here We Go Again

Εδώ ο τίτλος τα λέει όλα. Πάμε ξανά απ’ την αρχή… Στο sequel της γνωστής ταινίας, η Sophie (Αmanda Seyfried) μένει έγκυος και αναρωτιέται αν θα τα βγάλει πέρα χωρίς τη μητέρα της (Meryl Streep). Τραγούδια των ABBA, γερές δόσεις χιούμορ και ρομαντικό πνεύμα, στη γνωστή συνταγή.

A Star is Born

Ένας παρηκμασμένος σταρ της country μουσικής θα αναδείξει μια ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια. «Βαρετό», θα πείτε, μονάχα που στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Bradley Cooper και τη Lady Gaga!Όλες οι παραπάνω ταινίες μας δίνουν ραντεβού στην κινηματογραφική αίθουσα. Αν θέλεις να φέρεις τις ρομαντικές νότες στο σπίτι, κάνε δώρο στο ταίρι σου ένα φιλμ που ταιριάζει στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και …spread the love. Το διαχρονικό Η Λαίδη κι ο Αλήτης, το box με όλα τα επεισόδια της σειράς Friends, το αισθησιακό Πενήντα Πιο Σκοτεινές Αποχρώσεις του Γκρι και το La La Land που μάγεψε το κοινό με τις μουσικές, τα χρώματα και τους λαμπερούς πρωταγωνιστές του, είναι ταινίες που έχουν το δικό τους κοινό και τον δικό τους τρόπο να γιορτάσουν τον έρωτα!