Lovots: Οι Ιάπωνες έφτιαξαν τα πρώτα «αγαπησιάρικα» ρομπότ

Περίληψη: Σύμφωνα με την ταινία Blade Runner, στη Γη του 2019 οι πολυεθνικές θα είχαν έλεγχο του...

Σύμφωνα με την ταινία Blade Runner, στη Γη του 2019 οι πολυεθνικές θα είχαν έλεγχο του πλανήτη και δίπλα μας θαπερπατούσαν ανδροειδή που δύσκολα θα μπορούσε να τα ξεχωρίσει κανείς απόπραγματικούς ανθρώπους. Η πραγματικότητα, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πολύδιαφορετική.

Οι πολυεθνικές -αν και πολύ θα το ήθελαν- δεν ελέγχουν τον πλανήτη και τα ρομπότ, μόνο τα Replicants του Blade Runner δε θυμίζουν. Ίσα-ίσα, αν κρίνουμε από την πιοπρόσφατη δημιουργία των Ιαπώνων, τα Lovots, το ζοφερ όμέλλον, που οραματίστηκε ο Philip. K Dick, είναι πολύ μακριά μας.

Αντίθετα με τα περισσότερα οικιακά ρομπότ, τα οποία φτιάχνονται για να επιτελέσουν κάποια πολύ συγκεκριμένη λειτουργία που να εξυπηρετεί την καθημερινότητά μας, τα Lovots είναι φτιαγμένα αποκλειστικά και μόνο για να δέχονται αγάπη και φροντίδα. Πρακτικά τα Lovots μοιάζουν με βελτιωμένη εκδοχή των Furbies. Είναι και αυτάχνουδωτά, με περιορισμένη κινητικότητα, με πολύ εκφραστικά μάτια και αντιδρούν στη συμπεριφορά του κατόχου τους χρησιμοποιώντας έναν σωρό χαριτωμένους ήχους και φρασούλες. 

https://youtu.be/gWMMdJb_5mI

Σε διαστάσεις και βάρος μωρού παιδιού, τα Lovots διαθέτουν κάμερες κα αισθητήρες για να αναγνωρίζουν τον χώρο, τους ανθρώπους και τα κατοικίδια, ενώ μπορούν και αντιλαμβάνονται τη θερμότητα που προέρχεται από την ανθρώπινη επαφή.

Έτσι, αν γαργαλίσεις ένα Lovot, θα γελάσει και αν το πάρεις αγκαλιά, ύστερα από λίγη ώρα θα αποκοιμηθεί. Τα Lovots αναμένεται να κυκλοφορήσουν εμπορικά πριν το τέλος του 2019 και το κόστος τους θαανέρχεται περίπου στα $3.000.